Gündüz fotosentezin başlamasıyla ortamda azalan CO2 oranını, ilave CO2 kaynaklarıyla ihtiva edilmesine “karbondioksit gübrelemesi” denir. Aşağıda karbondioksit gübrelemesinin faydaları ve uygulama yöntemleri belirtilmektedir.
Yüksek Meyve-Sebze Kalitesi; CO2 gübrelemesi yapılan bir sebze ya da meyvede ürün kalite ve veriminde artma gözlenmektedir.
Bitki Hastalıklarına Karşı Direnç; Seralardaki CO2 oranının artışı, bitkinin fizyolojisini, anatomisini ve morfolojisine önemli katkıda bulunur.
Hızlı Büyüme; Erken Hasat Atmosferdeki CO2 oranını yükseltmek, bir yıllık bitkilerin hayat döngülerine çok iyi başlamalarını sağlayan önemli bir etkendir. Her ilkbahar başlangıcında, yıllık bitkiler üzerindeki etkisini özellikle büyüme başlama anında gösterir. Bitki büyümesini tetikleyen uyarıcıları güçlü bir şekilde sağlayarak, bitki yaşamının her aşamasında performansı etkiler. Değişik coğrafyalarda, değişik iklimlerde, değişik zamanlarda yapılan araştırmalarda uygun şartların sağlanması durumunda üründe etkili şekilde artma izlenmektedir.
Seralar İçin Standart ppm Değerleri:
Saksı bitkileri için 600-900 ppm
Dikime hazır fideler için 600-800 ppm
Salatalık için 1000-2000 ppm
Domates için 1000-2000 ppm
Biber için 1000 ppm