Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Bamya tohumu (eklem sıvılarına şifa)

0 yorum


BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

   Bamya tohumu, B ve C vitaminleri yönünden potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller bakımından zengindir.Diyabet rahatsızlığı olanlar için faydalıdır.Bamya tohumu kolesterolü düşürür.Bamya tohumu antioksidan içeriği ile bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur.Bol lif içeren bamya tohumu uzun süre tok tuttuğu için kilo vermek isteyenlerin de gözdesidir.Bol lif içeren bamya tohumu uzun süre tok tuttuğu için kilo vermek isteyenlerin de gözdesidir.Bamya tohumu, hafızayı güçlendirmeye ve konsantrasyonu artırmaya katkı sağlar.

  • B ve C vitaminleri, aynı zamanda da potasyum, demir, kalsiyum, çinko gibi mineraller bakımından zengin olduğunu bildiğmiz bamyanın tohumları da tüm bu faydalı maddeleri içinde barındırıyor.
  • İçindeki tüm bu faydalı maddelerden aldığı güç sayesinde bamya tohumu, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor.
  • Bu özelliği sayesinde diyabete yakalanma riskini en aza indiriyor, diyabet rahatsızlığı olanları destekliyor.
  • Kolesterol üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinen bamya tohumu, kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor.
  • Güçlü antioksidan özellikler gösterdiğinden bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, vücudu hastalıklardan koruyor.
  • Bu özelliği sadece grip, nezle gibi görece hafif sayılabilecek hastalıkların yanı sıra kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı da koruyucu etki oluşturuyor.
  • Vücutta tümör oluşma ihtimalini en aza indiriyor, var olan hastalıklı hücrelerinse yayılıp çoğalma hızını azaltıyor.
  • Bol lifli bir yapıda olduğu için bamya tohumu, uzun süre tok tutma özelliği taşıyor, bu da zayıflamak isteyenler için önemli özelliklerinden biri oluyor.
  • Aynı zamanda sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olan bamya tohumu, bu sayede hazımsızlık problemi çekenlere yardımcı oluyor.
  • Karaciğerin sağlığını koruyor, işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine destek oluyor.
  • Astım ve bronşit gibi hastalıkların iyileşme sürecine destek oluyor.
  • Dizlerde meydana gelen sıvı kayıplarına karşı da olumlu etkileri olduğu biliniyor.
  • Hafızayı ve konsantrasyonu güçlendirici bir etki oluşturuyor.
  • Beynin ve sinir sisteminin sağlıkla çalışmasına destek olduğundan sinir, stres ve buna bağlı uykusuzluk gibi problemlere çözüm oluyor.
  • Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olduğu da biliniyor.


    Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur.Doğa’da her hastalığın bir çaresi mutlaka vardır. Dizlerdeki sıvı kaybı maalesef kısa mesafeli dahi olsa yolda yürütmeyen, oturup kalkarken ağrı ve sızı hissettiren çok kötü bir durumdur. Bugün sizlerle aktarımızın tavsiyesi üzerine kullandığımız ve gerçekten faydasını gördüğümüz kolay bitkisel bir yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum.Dizlerdeki sıvı kaybı hastaları gerçekten zor süreçler geçirir. Doktorlar tarafından tavsiye edilen iğneler en fazla 3 ay süre ile etkisi gösterir. Bu durumdayken anneme aktarımızın tavsiyesi üzerine kullandığımız bitkisel bir kür olan ve sadece dizlerde değil vücuttaki kireçlenmeyi tamamen geçiren, aynı zamanda mide ve bağırsak yollarını da tedavi eden bamya tohumu kürü.

BAMYA TOHUMU KÜRÜ NASIL UYGULANIR;
  Yapmanız gereken ilk şey güvendiğiniz bir aktardan bamya tohumu alın. Yada komşularınızdan doğal olanı bulabilirsiniz.Her sabah aç karınla 1 bardak su ile 10 adet bamya tohumunu ilaç gibi yutun.Yaklaşık 1 hafta sonra etkisini hissedeceksiniz. Fakat tamamen iyileşmesi için 3 ay süreyle düzenli olarak tüketmeniz gerekmektedir. Bu yolla şifa bulan bir çok kişi bulunmaktadır.


Kaynaklar: Derleyen By Eyyupk