Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Domates Gübreleme püf

0 yorum




Domateslerin sezon boyunca oldukça büyük bir besin arzı olmalı - buna "ağır besleyiciler" diyoruz. Yaptıkları işe baktığınızda bu sürpriz değil: kökün uzatılması, daha fazla dal, yaprak ve çiçek açılması; tüm bu meyvelerin gelişmesi, beslenmesi ve olgunlaşması! Bütün bu işi yapmak için, sürekli bir su ve besin diyetine ihtiyaçları var.

Sezon boyunca ekstra beslenme vermek için bitkilerin etrafında gübre yerleştirilmesi çoğu bahçe için bir ya da iki yan sargı giymek gayet güzel olacaktır.

Birçok gübre türü, domateslere ihtiyaç duydukları ekstra besin maddelerini verebilir. Bazı bahçıvanlar, eksiksiz bir gübreyi (örneğin 5-10-10 veya 10-10-10 gibi) kullanmayı tercih etmektedir. Kemik unu, kurutulmuş gübre veya pamuk tohumu yemi gibi organik gübreler de iyidir. Çoğu organik gübrenin az miktarda, fosfor ve potasyum olmak üzere üç önemli besin maddesini içermediğini unutmayın. Örneğin, gübreleme fosfor açısından düşük olma eğilimindedir; bu nedenle, daha eksiksiz bir diyet yapmak için aynı zamanda kemik yemi ekleyebilirsiniz.

Üre, amonyum sülfat veya taze gübre gibi yüksek azotlu gübrelerden uzak durun çünkü çok fazla kullanımı döllerken, az domatesli, uzun boylu koyu yeşil bitkiler elde edersiniz.


İlk domatesler oluştuğunda yaklaşık 30 fitlik bir sıradaki (yaklaşık 20 bitki) tüm bitkiler için yaklaşık 5-10-10  (iki fincan) yeterlidir. Bu bitki başına yaklaşık 1-1 / 2 çorba kaşığı, bitkinin damla çizgisinin hemen altındaki gövdeden beş ila altı inç uzakta bir inç derinliğinde dairesel oluk şeklinde yayılır. Bu gübreleri yapraklarda veya kökte tutmamaya özen gösterin, çünkü onları yakacaktır. Gübreyi 1-2 inç toprakla örtün. Bir sonraki yağmur ya da sulama, besin maddelerini bitkilerin kök bölgesinin altına taşımaya başlayacaktır.



Kaynaklar Derleyen:By Eyyupk