Yeşil domates bitkileri hızlı olgunlaştırmak için iki yöntem var. En basit yöntem, domatesi delmek için bir kürdan kullanın , sapa yakın kürdan ile domatesi delmek (Delme derin değil) Olgunlaşma domates renk ve tat normal olgunlaşmaya yakın olur hatta tadı biraz daha iyi.
Domates olgunlaşma başka cerrahi yöntem - domates gövde üzerinde bir yarık yapmak Domates çok keskin bir bıçak ya da neşter bıçağa ihtiyaç var 7-10 santimetre uzunluğunda ve b 4-5 mm'lik gövdeye girişyapılır. Tamamen gövdey kesmemek için dikkatli olmak gerekir. Bu kesme işlemi aşağıya doğru akımı azalır - onlar böylece hasat için hızlı olgunlaşır, kökler ,meyvede ve yaprakta fotosentez için birikmiş stok, tamamen kullanılır. Domates olgunlaşma bu yöntemi başka bir yararı vardır - meyve tatlı olur ve daha fazla sert yapılıdır buda nakliyede istenilen bir durumdur. Eğer domates olgunlaşmasını hızlandırmak istiyorsanız, yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Kaynak:
http://www.tomatocages.org/technology/how-to-accelerate-the-tomato-ripening.html