Hırınç
Un, ılınmış suya azar azar dökülerek karıştırılır.Tuz eklenir yoğurt kıvamına getirilir öte yandan ocağın üzerine saç yerleştirilir ve çaputla yağlanır.Yoğurt kıvamındaki cıvık hamur bir ağaç veya bakır cemce (çömçe) ile kızgın saç üzerine dökülür. Saca yayılan hamur bir müddet sonra pişer. Piştikten sonra tepsiye alınır ve üzerine bir miktar su ile ısıtılmış sarımsaklı yağ dökülür. Yumuşak bir yemek olur.
Patile
Ekmek Hamuru
İnce bulgur
Soğan
Maydanoz
Çökelek
Tereyağı
Ekmek hamuru oklava ile açılır. İçine çökelek, soğan, maydanoz veya kavurmalı bulgur serilir. Ekmek hamuru ikiye katlandıktan sonra üçgen veya d şeklinde şeklindeki görüntüsüyle saçta pişirilir. Bu şekilde yenebileceği gibi ekmekler doğranarak üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek de yenir.