Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Evren Çiçeği(cosmos picotee)

0 yorum

Ana yurdu Meksika’dır.
Cosmos ailesinin en nadide ve en güzel çiçeklere sahip türlerindendir. Elle çizilmiş güzellikteki çiçekleri okadar yoğun açarki bahçelerinizde tam anlamıyla görsel şölen yaratır. Bahçelerinizde kullanarak çok güzel bir uyum sağlayabilirsiniz.
 Cosmos çiçeği yetiştirmesi son derece kolay bir türdür. Tohum ekimine Mart ayından itibaren iç mekanda veya bahar aylarıyla beraber dış mekanda başlayabilirsiniz.


     Türlerine göre yıllık ve çok yıllık otsu bitki olan kozmos çiçekleri en hızlı büyüyen bitkilerdir. İnce uzunca olan yaprakları, yakından tanıdığımız dereotunun yapraklarına benzer. İnce yapılı telsi saplarının ucunda yaz mevsiminden sonbaharın ilk donlarına kadar açan gösterişli çiçekleri 5-10 cm kadar genişlikte olup kırmızı, pembe, beyaz, mavi renklerde yada portakal renginde yalınkat veya katmerlidir.

   

    Kozmos çiçekleri dikildikleri bahçelerdeki çiçek tarhları ve bordürlere pek yakışan güzel çiçeklerdir. Kelebeklerin ve arıların çok sevdiği çiçeklerdir. 
     Güneşli ortamları çok seven kozmos çiçeği, yarı gölge olan yerlere de uyum sağlayabilir. Yaş olmamak koşuluyla her tipteki toprakta özellikle kumlu topraklarda iyi gelişir. 
Ekim zamanı : Şubat’tan Mayıs ayına kadar ekim yapılması tavsiye edilir. 
Çiçeklenme : Aynı yıl Haziran’dan Ekim ayına kadar çiçek açarlar.   































Cosmos Çiçeği tohumu çimlendirme resimleri