Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Ladin Çam (Dikenli Kozalaklı)

0 yorum


Ladin türüne giren bir orta yükselti ağacı türleri ılıman bölgelerde kuzey yarım kürede özellikle. 40 metreye kadar ulaşabilir. Gövdesi düz, kabuğu kalın ve pullu , dalları düz ya da hafifçe daldırılır. Onun yaprak dökmeyen iğneleri  oldukça düzdür. Kendilerini doğrudan şubeye bağlarlar. ağacının üreme organıdır nihayet bir olan koni dikenli kozalaklı - Vade sonunda dağılır tohum bırakır.
Bu ladin - soğutucu ve dağlık bölgelerde bulunur - 50 metre yüksekliğinde. Yaklaşık elli türü var. Yapısı itibariyle köknar gibi görünüyor , ancak gövdesi kırmızı ve rengi köknardakinden daha koyu. Ve, büyüklük farkı, koni dikenli kozalakları. Olgunlaştığında ölçekleri ayrılır ve tohumları serbest bırakır.  Düştükten sonra dalda kalan minik bir sapı ortaya çıkarırlar .Ladin çam, köknar olanlardan daha ince iğnelere sahiptir. Ayrıca iki, üç ya da beşli paketler halinde gruplandırılmışlardır. Kozalaklı olan birçok çam türü vardır.




Bu ladin reçinesi ve ahşabı diğer kullanım alanları fazladır. Örneğin çerçeveler veya sandık yapmak için kullanılır . Odunu elastik ve dayanıklıdır. Kağıt hamuru üretimi için de kullanılır.Son olarak, kağıt hamuru üretiminde de kullanılır. Çam ahşap ayrıca mobilya, üretimi için kullanılan paneller veya telgraf direkleri. Reçinesi, örneğin, terebentin üretimi için kullanılır. 


Kaynaklar: