Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Lale soğanı çoğaltma

0 yorum




    Lale soğanı istiyorsan çiçek solunca  tohum vermeye çalışacaktır, çiçek taç yapraklarını dökünce koparın lale tohuma değil soğana enerji harcasın.Lale tohumdan çok zor büyütülür. Lale yanından yeni 2-3 tane soğan verir.Çiçeği yaklaşık olarak 1-1.5 hafta açık kalır zaten sonra da taç yapraklar dökülür tohum vermek için yumurtalıklarda ki tohum taslağı gelişmeye başlar siz bunu önleyin yani koparın çiçek soğanı güçlensin.Taki yeşil yapraklar sararıp kuruyana kadar soğanları sakın çıkarmayın.Gnellikle haziran -temmuz gibi kurur.İyi bakılırsa 5-6 soğan verebilir.


    Soğanlı bitkilerde tohumdan çoğaltma tercih edilmez.Çünkü tohumdan, çiçek açabilecek irilikte soğan elde etmen yaklaşık 3 yıl sürer.
    Laleler yılda bir defa 1-2 hafta boyunca çiçek açar ve çiçeğini dökerler.tamamen kuruduktan sonra söküp mantar ilacıyla ilaçlayıp ekim kasıma kadar saklıyoruz.Soğanları hızlı çoğaltmak istiyorsan, onları yazın hasat ettikten sonra iki hafta kadar serin bir yerde beklet. Sonra iki ay kadar buzdolabında 4-5 derecede beklet. Buzdolabından çıkardığın soğanların alt tarafını yani köklerin çıktığı yeri bir bıçak ya da çay kaşığı yardımıyla bir cm derinlikte oy ve çıkar. Bunlara çiçekçilerden veya değişik kaynaklardan alabileceğin mantari hastalıklar için soğanlarda kullanılan ilaçlardan uygula ve serin bir yerde beklet. 1-2 hafta içinde bu yerde onlarca küçük soğancığın geliştiğini göreceksin.




Ekilecek toprak nevisi
1 ölçek kum, 
1 ölçek toprak 
1 ölçek de hayvan gübresi