San Marzano Domates

0 yorum



Yarı oturak tip,geleneksel İtalyan san marzano domatesi. San Marzano, bir İtalyan tadı. Gurme mutfakların vazgeçilmezi, ve ağzının tadını bilenlerin kurutulmuş domates deyince aklına ilk gelen elbette San Marzano domatesleri. İtalyada ilk kez konservelik, salçalık ve özellikle kurutulmuş domateslik üretilen San Marzano, 3-5 cm'lik küçük ve orta boy uzun domatesler veriyor. Bu yüksek verimli ve çok lezzetli yarı oturak tip domates, fide dikiminden ortalama 80 gün sonra ürün vermeye başlar.

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat