İldi Domatesi

0 yorum


   İldi sarı salkım domatesi , sırık tipi domateslerden biridir. Yanına destek sırıkları dikmeniz gerekir. Oldukça bereketli bir varyetedir. Salkımlar şeklinde verdiği domatesler, altın sarısı renkli ve tatlıdır. Her salkım ortalama 80 adet mini domates verir.İldi domates genelde 1.80 metre boya eriştiğinde doğal olarak uzamasını durdurur. Her kök 3-4 salkım üretir. Hasat sırasında domatesler tek tek değil, salkım kesilerek toplanır. Asarak saklanan salkımlarda domatesler bozulmadan ve salkımdan düşmeden uzun süre muhafaza edilebilir. Hem bahçe hem de sera üretimine uygun, sezon için getirtilmiş  orjinal İldi domates yetiştirmenizi sağlayacak. Hasat; ekim tarihine göre Haziran ayından Kasım sonuna dek devam eder

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe, Pencere önü
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Saksı tipi, Geleneksel tohum, Minyatür
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat





Fidesi



Bilimsel adı:  Lycopersicon esculentum
Domates Türü: Geneleksel
Cins: Açık tozlanan
Sezon: Geç
Yaprak Türü: Normal
Bitki Türü: Sarı çery domates
Bitki Boyu: 6ft (180 cm Sırık)
Meyve Boyutu: 10 gr (6-15 ma çıkabilir)
Meyve Şekli: Küçük yuvarlak veya konik
Deri Renk: Koyu sarı  (Altın sarısı)
Et Rengi: Sarı
Not:Benzersiz hafif tuzlu, asitli (80 günde olgunlaşma)
Sırığa alma:Evet
Salkımdaki Meyve Adedi :80 adete kadar çıkbilir
Tohumdan Meyveye olgunlaşma süresi :120 gün (80 gün Fide dikiminden-meyve olg.)
Kabuk :İnce
Her kök :3-4 salkım üretirKullanım:Atımlık
Vitamin ve içerik: İnsan sağlığı açısından önemli olan fazla miktarda likopen, antioksidan maddeler ile C ve A vitaminleri-Her domates gibi  kansere etkili ilaç.
Fide Aralığı:50-60 cm
İklim İsteği :Tam Güneş
Toprak İsteği :Havadar İyi Drene-Orta su isteği (tınlı bir ph ile toprak 5.0 - 6.0 - orta derecede asidik  toprakta iyi yetişir.)
Bir sezondaki verim :Verimli 
Hastalık direnci: İyi
Yetiştirme yeri: Sera -Tarlaya ve saksıya uygun
Çok görülen hastalık :Belirsiz
Çimlenme :7-14 gün (% 85) (çimlenme sıcaklığı 12 - 21 ° C )
Lezzet: :Benzersiz hafif tuzlu, asitli, aromalı tad harika                            lezzet,sulu
ziraatyapma.blogspot.com Lezzet notu : 10 üzerinden (8,3 H)
not:(lezzet oranı 4-5 arası Yemeklik (salaçalık)  5-6 arası normal 6-7 arası İyi 7-8 arası Güzel 8-9 arası Harika 9-9.5 'a kadar Süper 9.5-9.8 arası Mükemmele yakın 9.8-10 Kusursuz lezzet tanımlamalarında kullanılır.7 den sonrası atıştırmalık domatesleri içermektedir.)
Kendi yetiştirdiğimiz bitkiler üzerinden değerlendirme yapılmaktadır.Değişik kişilere tattırılarak lezzet ortalaması alınmaktadır.
Hasat : İlk Donlara Kadar
Doku :İnce Orta dayanıklı