MALZEMELER:
6 kg domates,
1 paket 5 gr lık salisilik asit, (aspirin tozu). Eczanelerde
bulunuyor,
1 paker margarin,
Kavanoz,
YAPILIŞI:
Domatesler yıkanır geniş bir kabın içine rendelenir veya
kabukları soyulur küçük doğranır.
İçine salisilik asit ( domates ilacı) ilave edilir iyice
karıştırılır.
Cam kavanozlara veya ağzı dar cam şişelere 0,5 cm boşluk
kalacak şekilde doldurulur.
Margarin eritilir, domatesin üzerine, kavanozların ağız
hizasına kadar doldurulur. kapakları sıkıca kapatılır rafa kaldırılır.(Ters Çevrilirse daha iyi olur) Kullanmak için açtığınızda donmuş olan margarini atabilirsiniz. Margarini
domatesin hava almasını önlemek için koyuyoruz.
Açmadığınız sürece buzdolabına koymanıza gerek yok.
NOT: Kullanılan salisilik asit ( domates ilacı) bildiğiniz
aspirin tozudur. Sağlığa aykırı
değildir. Domateslerin orijinal yapısını koruyan bir saklama şeklidir. 5
gr lık paket, 5 kg domates içindir. Domatesler doğranırken verdiği fire 1 kg a
yakın olduğu için 6 kg domates kullanıyoruz