Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

KIRMIZI MÜCEVHER KULESİ( EÇYUM)Red tower of jewels

0 yorum

Çok kolay çimlenir, kısa sürede fidelenir.
Türler Kanarya Adaları'nda Tenerife adasında görülür.

Kırmızı Eçyum, tohumdan yetiştirmesi oldukça basit, kolay fidelenen şifalı özellikleride bulunan bir bitkidir. Kısa süreli donlara ve -15 dereceye kadar soğuğa dayansa da en iyi gelişimi ılıman kuşakta gösterir.
Tohumdan ekildikten 7-8 gün içinde başlarını gösteren filizler kolaylıkla fidelenir. Oldukça dayanıklıdırlar. İlk yıl kök ve yaprak gelişimini tamamlayan bitki takip eden yıl 1-3 metre arası görenleri hayranlığa düşüren çiçek sürgününü verir. Yaygınlaşması açısından Ekim 2010 da yapılan çimlendirme çalışmalarında , normal bahçe toprağı doldurulmuş üretim saksılarının yüzeyine 2 cm elenmiş torf toprak karışımı serdik ve tohumları yüzeye ekip, yine üzerlerine 2-3 mm elenmiş toprak karışımından serip açık havada çimlenmeye bıraktık. Haftasını doldurmadan taze tohumlardan ilk filizler neredeyse firesiz çimlendiler. Biz sonbaharda İzmirde açık alan da ekim yapsakta, bitki bahar ayları boyunca rahatlıkla çimlendirilebilir. İlk yılı dondan korumalı geçirmesini sağlayın. Takip eden bahar her görenin başını çevirip tekrar tekrar bakacağı muazzam bir çiçeğiniz olacak.
Arıcılar dikkat, bitkinin çiçekleri çok yoğun nektar kaynağı olduğundan arıcılıkta kullanılmaktadır.
Ekim: Bahar aylarından başlayarak Yaz başına dek ekimi yapılabilir. Aynı şekilde sonbahar ekimlerinde toprak nemini korumak daha kolay olduğundan bitkinin ilk tutunma aşaması daha rahat atlatılabilir.
Bakım:  Geçirgen havalandırılmış bahçe toprağında sağlıklı gelişim gösterir. Rüzgardan korunaklı bir yerde hızlı gelişim gösterir erken çiçeklenir. Drenajı yüksek - çok yüksek- toprak ister. Aşırı nemden hoşlanmaz.
İdeal: Saksı yetiştiriciliğine uygundur. Bordürler, çiçek tarhlarına ekimi yapılır. Merkez bitkisi olabilir,ikinci yıl çiçeklenir. Geniş alana ihtiyaç duymaz.

Arılar için ideal nektar içerir
Dikim Zamanı Mart-Mayıs
Tam güneşli alanı sever
İyi Drene Kurak Topraklarda Yetişir
-15 ° C ye Dayanıklıdır
Bitki deri tahrişi ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir(Tutarken Eldiven Giyin)
Tohumdan Çoğalma
Yükseklik 4-10 m
Renk Pembe kırmızı
İlk Yıl Yaprak Verir İkinci Yıl Muhteşem Çiçekler Yaz Boyunca Açar









Peysajda kullanım örnekleri