Yüksekova Kebabı
Malzeme
kıyma
kuyruk yagı
maydanoz
tuz
bıber
Yapılışı:
Sinirsiz 500 gram etımızı satırla dograyıp kıyma halıne getırıyoruz ve icine 100 gram satırla dogranmış kuyruk yagını vurup maydanosla zırh cekıldıkten sonra tuz pul bıberı katılıp iyice yogrulduktan sonra sışlere saplarız bu kebabı tavadada yapabılırız kozde ya da tavada pıştıkten sonra servıse sunulur.
Parmak Kebap (Hakkari)
Malzeme
1/2 patlıcan
1/2 kg yeşil biber
1/2 kuşbaşı et
pul biber
karabiber
salça
tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır. Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenir. Diğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarız.iyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırız. Bütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarız. Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökeriz. Daha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz.
Malzeme
kıyma
kuyruk yagı
maydanoz
tuz
bıber
Yapılışı:
Sinirsiz 500 gram etımızı satırla dograyıp kıyma halıne getırıyoruz ve icine 100 gram satırla dogranmış kuyruk yagını vurup maydanosla zırh cekıldıkten sonra tuz pul bıberı katılıp iyice yogrulduktan sonra sışlere saplarız bu kebabı tavadada yapabılırız kozde ya da tavada pıştıkten sonra servıse sunulur.
Parmak Kebap (Hakkari)
Malzeme
1/2 patlıcan
1/2 kg yeşil biber
1/2 kuşbaşı et
pul biber
karabiber
salça
tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır. Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenir. Diğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarız.iyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırız. Bütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarız. Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökeriz. Daha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz.