Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Cineraria (Sinerelya) çiçeği

0 yorum
    Değişik olarak telaffuz edilen, bizim bildiğimiz şekliyle adı Sinerelya olan bu bitki kış sonundan yaz ayının başlangıcına kadar çiçeklenebilme özelliğine sahiptir. Çiçekleri çok güzel görünümlüdür. Bir diğer güzel özelliğinden birisi de eğer yaz gelmeden çiçekleri solarsa çiçek saplarını keserseniz 1 ay kadar bir süre sonra veya daha da az sürede yeniden çiçek açarlar. Ancak havalar iyice ısınmaya başlamasından sonra artık çiçeklenmezler.

Yetiştirileceği ortamın aydınlık ya da yarı gölge özelliğinde olması gerekir. Aydınlık yerlerde de çok fazla güneşe maruz kalmamalıdır. Çok fazla güneşten dolayı çiçeklenmesi az olabilir. Yarı gölge yerler daha çok tercih edilebilir. Yarı gölge yerlerde yeterli güneş ışığını aldıktan sonra bitkinin gelişimi hem çok iyi olur hem de bol ve devamlı çiçek açar. Gölge yerlerde tercih edilebilir. Ancak çok fazla gölge yerlerde gelişimi çok sağlıklı olmayacaktır. Gelişimi için az da olsa güneşe ihtiyaç duyar.

Yetiştirildiği bölgenin iklim özelliklerine göre çok yıllık ya da tek yıllık olarak yetiştirilebilir. Ilıman iklim özelliğine sahip bölgelerimizde iki yıllık ya da çok yıllık olarak yetiştirilebilir. Çünkü bu bölgelerimizde kışlar ılıman geçmektedir ve don olayları olmamaktadır. Ancak kışları soğuk geçen, iklimi karasal iklim özelliğinde olan, don olaylarının olduğu bölgelerimizde ise tek yıllık olarak yetiştirilirler.

Toprak isteği bakımından ise humus bakımından zengin bahçe toprakları idealdir. Ayrıca toprağının geçirgen özellikte olması da gerekmektedir. Bir miktar kum, yaprak ve dal çürüntüleri ekleyerek çok iyi  bir karışım elde edebilirsiniz.

 Üretimi çoğunlukla tohum ile yapılır. Nadir bazı türlerin üretimi çelik yöntemi ile yapılır. Tohum ile üretimde tohumlar yukarıdaki özellikteki toprak karışımına ekilir. Tohumlar toprak yüzeyine bırakılır ve üzerlerine hafifçe bastırılır. Tohum ekimini ilkbahar ayında yapabilirsiniz.
Tek Yıllık bir çiçektir.
Cineraria cruentus hybridus

Cineraria híbrida

Cineraria Hardenbergia
Cineraria greyi
Cineraria rowleyano

Cineraria vulgaris