Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Muz Kabuklarından Gübre

0 yorum



Muz bitkiler için gereken önemli makro-besin hem fosfor ve potasyum açısından çok zengindir. Potasyum özellikle  gül çalılarına yarar. Bununla birlikte, tüm durumlarda potasyum gübreler son derece pahalıdır. Muz kabukları bulunan fosfor ve potasyum doğal bir kaynaktır.

Sizin yapacağınız  kompostlara  düzenli muz kabuklarını ekleyin. Fosfor ve potasyum yüksek seviyeleri ev yapımı gübre için gerekli bir ektir. Daha hızlı bir ayrışma için, küçük parçalar halinde kesilmiş kabukları kompostta ekleyin.


Küçük parçalar halinde bir muz kabuğu kesin  ekim zaman ilave bir artırmak için taze toprak ile karıştırın. Muz kabuğu ilave bir gübre herhangi bir zamanda bitkiler, çalılar ve ağaçların etrafında toprağa karıştırılabilir.

Ekstra gübre olarak çalılar, çiçekler etrafında veya bahçenizde zemin üzerine muz  kabuğu atmak, Kabukları parçalanır ve hızlı bir şekilde toprağa emilir.
Özellikle potasyum çiçek tomurcuklarının yeni oluşumundan sorumludur.


Bahçenizde malç gübre eklemek için muz kabukları küçük parçalar kullanın. Yardımcı olabilecek potasyum ve fosfor bakımından zengin muz kabukları bir destek ekleyerek, bahar ve yaz aylarında bahçesinde temizlik yaparken bitkilerin büyüdüğü ve her zamankinden daha iyi çiçek verdiğini göreceksiniz.
Muz kabuğundaki potasyum % 42 yani oldukça fazladır.Compfrey eşek kulağı yada karakafes otu da iyibir potasyum kaynağıdır.



Sıvı Potasyum Gübrer Eldesi Yapımı








Derleyen By Eyyupk

https://www.youtube.com/watch?v=6AWYDlc0pac
Kaynaklar : http://www.ehow.com/how_2126328_use-bananas-as-fertilizer.html#ixzz1cmLZm2Gz