Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Ficus Benjamin

0 yorum

Ficus:

Yaprakları yeşil uzun olan çiçek evlerde ve ofislerde çok güzel görünür.

Ficus bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması:

*Ficus rahat bir şekilde büyümek için güneş ışığına ihtiyaç duyar.

*Güneş ışığını aldığı bölgedeki yapraklar güneşe doğru bir eğilimde bulunur.

*Güneş ışığına ihtiyacı çoğu bitkiden daha çoktur.

*Yaprakları bulunduğu ortamda herhangi bir cisme temasta bulunmamalıdır.

*Rüzgârdan ve hava akımlarından her bitki gibi ficus da olumsuz yönde etkilenmektedir.

*Bu sebepten ötürü ficus rüzgârdan ve hava akımından korunmalıdır.

*Sulanırken önemli olan kuralların başında suyu bitkinin her bölgesine ulaşacak şekilde dökülmesi gerekiyor olduğudur.

*Bitkimizi suladığımız kabımız her daim aynı ölçüde olmalı, sulama günlerimizde sabit ve aynı miktarda su kullanılmalıdır. Bitkide anormal bir gelişim görmediğimiz sürece sulama tekniğimizi değiştirmemeliyiz.

*En çok dikkat edilmesi gereken husus kış aylarında bitkilerimiz bulunduğu ortamda hava sıcaklığının en az 15 °C olmalıdır. Bu derecenin altındaki hava şartlarında bitkimizin yapraklarında sararma, solma ve bozulmalar başlar.

*Özellikle kış aylarında bitkilerimizi sularken en çok dikkat edilmesi gereken konu bitkinin suyunu oda sıcaklığında verilmemiz gerektiğidir.

Ficus Bitkisinin Çoğaltılması:

* Ficusta birkaç dal gövde var ise bunların bir tanesini gövdeye yakın bir yerden keserek belli bir süre suya koyarak köklenmesini sağlamalıyız.

*Bu işlemden sonra köklenmiş dalımızı yeni bir saksıya uygun toprak ve uygun saksıya dikerek yeni bir diresena bitkisi elde edebiliriz.

*Alt bölümünde yapraklarını dökmüş diresenamızın altındaki boşluğu bitkinin toprağından çıkan gövdenin 20-25 cm üstünden keserek bitkimizi aynı köklendirme işlemine tabii tutarak 2. bir ficus elde etmiş oluruz.

* Ficusun saksıda kalan kesilmiş bölümünü hava akımından korumak amacıyla bu bölümü dondurucu silikon veya mum gibi cisimlerle havayla olan ilişkisini kesmeliyiz.

*Zamanla toprakta kalan kısım yaprak vermeye başlayacaktır.

*1. ve 2. ficusumuzun da aynı sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini uygulamalıyız