Sulu Yayım Çorbası
2 su bardağı yayım
1 yemek kaşığı salça
100 gr kavrulmuş kuru kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
Yağ kızdırılır. İçine salça koyulup 1-2 dk kavrulduktan sonra kıyma eklenir. Karışımın üzerine 1 litre su koyulup kaynaması beklenir. Kaynayınca erişte (yayım) ilave edilir. İsteğe göre karabiber, pulbiber eklenerek servis edilir
Malak
3 su bardağı buğday unu
Mısır unu veya buğday ve mısır unu karışımı
200 gr tereyağı
Sulandırılmış 1 su bardağı pekmez
Tuz
Su
Buğday unu ve mısır unu karıştırılır. Pekmez tereyağ, tuz ve su katılarak ocakta iyice pişirildikten sonra sıcak servis edilir.