Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

İzmir Yöresel Yemekleri

0 yorum

Şevketi Bostan

1 kg şevketi bostan
0.5 kg yağlı kuzu eti
Soğan
Yağ
Tuz
Yumurta
Limon

Yağda soğanı eti kavurup şevketibostanları içine atın kavrulunca 1 çay bardağı su ilave edip suyunu çakinceye kadar ateşte bırakın suyunu çekince terbiyesini yavaş yavaş dökün.



Revani(İzmir)


3 yumurta
5 fincan şeker
7 fincan un
1 bardak yoğurt
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için
1 kg şeker
Şekerin üstünü örtecek kadar su
Yarım limon

Fırını ısıtıp yumurta şeker yoğurt irmiği sırayla karıştırın kabartma tozunu ve karbonatı ekleyin orta boy tepsiye dökün fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin çıkarınca dilimleyin ılık şerbeti yavaş yavaş üstüne dökün.


İzmir Köfte

Köfte için:
Kıyma
Kuru soğan (soğanları sıkın ve suyunu sos için ayırın)
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Patates
Domates
Biber Sosu için:
Maggi Sofrito sıvı yemek harcı
Köfteye rendelediğiniz soğanın suyu
Domates salçası
Tuz
Pul biber
Sarımsak
Sıcak su
Zeytinyağı
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Köfte malzemelerini yoğurma kabına alın ve yoğurun. Parmak boyunda ince köfteler hazırlayın.
Patatesleri soyun ve elma dilimi dilimleyin. Kızartmak için sıvı yağı tencereye alın patatesleri kızartın.
Fırın kabına kızarmış patatesleri alın. Köfteleri kızartın ve patateslerin üzerine alın. Domatesleri 4'e bölün ve üzerine koyun. Biberleri kızartıp en üste dizin.
Sosu için zeytin yağını tavaya alın ezilmiş sarımsak ile kavurun. Maggi Sofrito yemek harcını,domates salçasını,tuzunu ve pul biberi ekleyin bir kaç dakika karıştırın. Rendelediğiniz soğanın suyunu ve biraz sıcak su ekleyin sosu bir süre pişirin. Yemeğin suyunu istediğiniz kıvamda hazırlayabilirsiniz.
Hazır olan sosu yemeğin üzerine gezdirin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 220 derece fırında pişirin.

Şambali (İzmir)


2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr. badem
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim. Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Not: Bademleri sıcak suda 5 dk. bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanın.