Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Prenses Papatya(Prencesse Varie)

0 yorum
MATRİCARİA ( İRİ PAPATYA, PONPON PAPATYA ) YETİŞTİRİCİLİĞİ  )


 Bilimsel Sınıflandırma Âlem: Planta Bölüm: Magnoliophyta Sınıf: Magnoliopsida Takım: Asterales Familya: Compositae Cins: Matricaria sp. Genel Özellikleri Akdeniz bölge bitkisidir. Tek veya çok yıllık otsu karakterdedir. Beyaz ve sarı çiçeklere sahiptir. Bazı çeşitlerin çiçekleri kokuludur. Çiçek tablasının içi boştur. Ilıman iklim koşullarında nisan sonu ve haziran arası çiçekli kalır.

 Üretimi 

 Tohumlar mart ayında direkt olarak araziye ekilebilir. Tohumlar ince olduğundan seyrek ekim yapılmalıdır. Üzeri toprakla örtülmez. Sadece hafifçe bastırılır. Eğer sık dikim yapılmışsa eyreltme işlemi uygulanmalıdır. Eğer bu işlem yapılmazsa fideler fazla boylu ve cılız gelişir.

 Ekolojik İstekleri

 Güneşli yerlerden ve hafif killi ve kireçli topraklardan hoşlanır. Peyzajda Kullanımı Park ve bahçelerde tek olarak kullanılabilir. Ayrıca bordür bitkisi olarak da kullanılır.

 Önemli Türleri 

Matricaria maritima ( M.inodora, Chrysanthemum inodorum, C.martimum Pers ) Çiçekleri uzun saplı, sarı renkli ve kenarları beyazdır. Bitki 15 – 30 cm boylanır. Bu türün boylu ve bodur kültür formları vardır. Üretimi mart ayında serada tohum ekimi ile olur. 

Karşılaşılan Önemli Hastalık ve Zararlılar 

 Külleme, yaprak bitleri, kırmızı örümcek en çok karşılaşılan problemlerdir.




Margarit Papatya Çelik Çimlenme Resimleri(Her Yıl Yayılan ve soğuğa dayanıklı tür)(köklerinde başka biryere ayırın seneye dahada çoğaltabilirsiniz)