Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Ligustrum (Kurtbağrı)Yetiştiriciliği

0 yorum



Ligustrum zeytingiller ailesinden olup çalı formunda bir bitkidir. Halk arasında bilinen adı Kurtbağrıdır. Yaprak döken ya da her dem yeşil kalan çalı formundaki ağaçcıklardır. Yapraklar karşılıklı, basit, kısa saplı ve kenarları tamdır. Çiçekleri genelde beyaz renkte ve salkım formundadır.

Hızlı büyüyen bir çalıdır.Her dem yeşil ya da yarı yeşil olarak kalırlar. Genellikle çit bitkisi olarak kullanılırlar. Ancak yarı gölge yerlerde tek olarak da ekilebilirler. Genelde yaz aylarında çiçek açarlar.

Üretim şekli ; oldun bir meyveden alınan çeliğin, kumlu bir kompost içinde sonbaharda köklendirilmesi ile üretimi yapılır.

Bol güneşli ya da yarı gölge yerleri çok severler. Gölge yerlerde de yetişebilirler. Toprağı için bahçe toprağı yeterli olacaktır.