Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Elma çeşitleri (apple varieties)

0 yorum
Starking 

STARKİNK DELİCIOUS

Soğuklama isteği 1200-1500 saattir. Ağacı çok verimli, kuvvetli, yarı dik ve dik gelişir meyvesi iri (177, 8 gr.) koyu kırmızı renkte, çiçek tarafında beş çıkıntısı olup uzunca şekilli çok iyi kalitelidir. Tam çiçeklenmeyle hasat olumu arasındaki gün sayısı 140-150 gündür. Soğuk hava deposunda Nisana kadar saklanabilir. Her yıl düzenli ve bol verim verir. Tozlayıcıları Golden Delicious, Jonathan'dır. Marmara,Karadeniz, Ege, Güneydoğu Anadolu ve göller bölgesine yetiştiriciliği tavsiye edilir.


Granny 

GRANNY SMİTH

Ağacı yarı dik yayvan, zayıf ve orta kuvvette gelişir, çok verimlidir. Meyvesi arta iri yeşil zemin üzeri hafif donuk sarı renkli silindirik-konik şekilli ve çok iyi kalitelidir. Tam çiçeklenmeyle hasat olumu arasındaki gün sayısı 150-155 gündür. Soğuk hava deposunda Nisan sonuna kadar saklanabilir. Her yıl ve bol ürün verir. Soğuğu seven bir çeşittir. Karadeniz ve Marmara bölgelerine tavsiye edilir.




Apple red delicious



Pinata




Honeycrisp



Golden Delicious


GOLDEN DELICIOUS

Ağacı süper verimli, yarı bodur, dik ve açık gelişir. Bir lider çok sayıda yan dallı noel çamına benzeyen terbiye şekli ister. Dikim aralığı tohum anacı kullanılınca toprağın kuvvetine göre 5 x 3 m., 6 x 3 m. Veya en çok 5 x 4 m. olabilir . Meyvesi iri ( 180, 8 gr.) altın sarısı renkli düzgün şekilli, çok iyi kaliteli olup soğuk depoda Mart'a kadar saklanabilir. Tam çiçeklenmeyle hasat olumu arasındaki gün sayısı 140-150 gündür. Verimli toprak, kuvvetli anaç, dikkatli meyve seyreltmesi daha çok gübre, su ve kuvvetli budama ister. Tozlayıcıları Starkrimson, Starking , Jonathan, Winesaptır. Elma yetiştirilen bütün bölgelere tavsiye edilir.



Red Wealthy




Royal Gala



Scarlet Sent



Sparton



Yellow trans


Red free




Mcintosh




Jona gold




Gravenstein





Golden Senti




Golden Delic





Fuji




Florina Quer





Elstar




Ambrosia





Scrumptious




Red Falstaff




Red Devil





Queen Cox SF18




Jelly King





Herefordshire Russet




Discovery



Christmas Pippin



Braeburn Hillwell



Bramley


STARK RİMSON DELİCIOUS

Ağacı süper verimli olup, yarı dik ve orta kuvvette gelişir. Bir lider ve çok sayıda yan dallı noel çamına benzeyen bir terbiye şekli ister. Dikim aralığı tohum anacı kullanılınca toprağın kuvvetine göre 5 m x 3 m, 6 m x 3 m. Veya en çok 5 m x4 m olabilir. Meyvesi iri (182, 1 gr.)sıvama koyu kırmızı morumsu renkte, düzgün şekilli, çok iyi kaliteli olup, soğuk depoda Nisana kadar saklanabilir. Tam çiçeklenme ile hasat olumu arasındaki gün sayısı 140-150 gündür.Verimli toprak, kuvvetli anaç, dikkatli meyve seyreltmesi daha çok gübre ve su, kuvvetli budama ister. Tozlayıcıları starkspur Golden, Golden, Stark Earliest' dir. Elma yetiştirilen bütün bölgelere tavsiye edilir.



STAYMAN WİNESAP

Ağacı yarı dik, açık, çok kuvvetli ve verimlidir. Meyvesi iri (121 gr) yeşil zemin üzere akıtmalı kırmızı renkte, yuvarlakça şekilli iyi kalitelidir. Tam çiçeklenmeyle hasat olumu arasındaki gün sayısı 140-150 gündür. Soğuk hava deposunda Mart'a kadar saklanabilir. Verim çağındaki ağaçlara hafif bir budama uygulanırsa her yıl ve bol ürün alınır. Tozlayıcıları Golden Delicious, Jonathan, Starking Delicious'dur.Marmara ve Ege bölgelerine tavsiye edilir.

SARI İNGİLİZ

Ağacı yarı dik yaygın ve kuvvetli gelişir orta derecede verimlidir. Meyvesi iri (169.1 gr) yeşil zemin üzeri sarı renkli basık yuvarlak şekilli ve iyi kalitededir. Tam çiçeklenmeyle hasat olumu arasındaki gün sayısı 140 gündür. Soğuk hava deposunda Şubata kadar saklanabilir. Triploit bir çeşit olup Periyodisit gösterir. Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgesine tavsiye edilir.

JONATHAN

Ağacı yarı dik, yaygın, orta kuvvette ve çalımsı gelişir çok verimlidir. Meyvesi orta iri (113,6 gr) yeşil zemin üzeri kırmızı ile yıkanmış olup yuvarlakça şekilli çok iyi kalitededir. Tam çiçeklenmeyle hasat olumu arasındaki gün sayısı 135-140 gündür. Soğuk hava deposunda uzun süre muhafazası güçtür.(Jonathan lekesi görüldüğünden) nakliyata çok iyi dayanır. Tozlayıcıları Golden Delicious ve Grimes Goldendir. Marmara ve Ege bölgelerine tavsiye edilir.

STARK EARLIEST

Ağacı yarı dik yaygın, zayıf ve orta kuvvette gelişir. Çok verimlidir. meyvesi orta iri, yeşilimsi beyaz zemin üzeri kiraz kırmızısı renginde, yuvarlakça ve oldukça düzgün şekilde iyi kalitelidir. Tam çiçeklenmeyle hasat olumu arasındaki gün sayısı 70-80 gündür. Haziran sonu ile Temmuz başlarında olgunlaşan yazlık bir elmadır. Tozlayıcıları Golden Delicious ve Jonathandır. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerine tavsiye edilir.



Yaz elması (3d Panorama olarak)