Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Aksaray Yöresel Yemekleri

0 yorum
Çiğleme Aksaray


500 gr. un, 
2 bardak su, 
250 gr. taze kaymak, 
tuz 

Hazırlanan un ile su hamur haline getirilir. 15 dakika dinlenen hamur merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açılır. Arasında bir tatlı kaşığı kaymak ilave edilip kapatılır. Teflon tavada kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Tekrar üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılır.


Bamya Çorbası


250 gr. bamya, 
200 gr. et, 
1 adet soğan, 
1 domates, 
1 yemek kaşığı salça, 
1 limon 

Bamya sıcak suda 15 dakika kaynatılarak, limon tuzlu su ile haşlanır. Tencere 
içine yağ ile bir adet soğan ve et ilave edilerek soğan kızarıncaya kadar pişirilir.
Rendelenmiş domates ile bir kaşık salça ilave edilerek yemek kaynamaya bırakılır, limon ilave edilir. Hazırlanan bamya yemeğe ilave edilerek servis yapılır.


Mumbar


2 su bardağı bulgur 
1 demet maydanoz 
1 yemek kaşığı salça 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile birlikte) 
1 tatlı kaşığı tuz 

İşkembe kazınır, mumbarın içi temizlenir. İç kısmı dışa çevrilerek bulgurla birlikte hazırlanan harç mumbarın içine doldurulur, bakır kazanda işkembe ile birlikte 2 saat kadar pişirilir.

Şerbetli Pide


1 paket yaş maya 
1,5 su bardağı su 
1 çay kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
Alabildiği kadar un 
İçi İçin: 
1 su bardağı tuzsuz lor 
1 su bardağı rende kaşar 
1 su bardağı küflü peynir 
Üzeri için: 
2 çorba kaşığı tereyağı 
şerbeti için: 
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı su 
1 çorba kaşığı limon suyu 

Hamuru yoğurmak için un, şeker ve su karıştırılır. Üzerine tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Bu arada şerbet malzemesi koyu kıvamda kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınır. Önce merdaneyle oval açılır sonra iki karış boyunda uzatılır. Uzunlamasına peynir karışımından oluşan iç konur ve peynirler görünmeyecek şekilde iki tarftan kapatılır. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca tereyağı sürülür ve 4 parmak eninde kesilir. Üzerine şerbet gezdirilir. (Bu pide Aksaray'da kahvaltılarda tüketilir.)