Kıvrımlı Maydanoz
Parsley, Italian Flatleaf
French Parsley ( Fransız Maydanoz)
Çin Maydanoz (Chinese Parsley )
Curled Parsley Kıvrımlı Maydanoz
Koyu Yesil Kivircik Maydanoz
D'Giant İtaliana Maydanoz Çeşidi
Çeşit Özellikleri :
Yaprakları 15-20 cm uzunluğunda, büyük ve koyu yeşildir. Gelişmesi çok iyi ve lezzetli olup, biçim sayısı bakım şartlarına bağlı olarak değişir.
Geniş Yaprak
Çeşit Özelliği
Geniş yapraklı olup, yaprakları koyu yeşil renktedir. Çok hoş kokulu, aromatik bir yapıya sahip, kısa zamanda biçimlenen, çok yıllık bir çeşittir. Boy yapması ile meşhur olan bu maydonoz çeşidi, Pazar ve manavlarda çokça tercih edilen bir çeşittir. Ortalama olgunlaşma süresi 70-90 gündür.
Ekim Derinliği :
0.5 - 1 cm.
Sıra Üzeri Ekim Mesafesi :
2- 3 cm.
Sıra Arası Ekim Mesafesi :
20 - 25 cm.
Tahmini Çimlenme Günü :
22-28 Gün
İnce Yaprak
Çeşit Özelliği
İnce yapraklı olup, yaprakları koyu yeşil renktedir. Çok hoş kokulu, aromatik bir yapıya sahip, kısa zamanda biçimlenen, çok yıllık bir çeşittir. Boy yapması ile meşhur olan bu maydonoz çeşidi, Pazar ve manavlarda çokça tercih edilen bir çeşittir. Ortalama olgunlaşma süresi 70-90 gündür.
Ekim Derinliği :
0.5 - 1 cm.
Sıra Üzeri Ekim Mesafesi :
2- 3 cm.
Sıra Arası Ekim Mesafesi :
20 - 25 cm.
Tahmini Çimlenme Günü :
22-28 Gün
Hibrit Maydonoz F1 (Düz)
Olgunlaşma Süresi : 80 - 85 gün
•Çok güçlü bir yapısı vardır.
•Yaprak rengi koyu yeşil olup, yaprak kıvrımları mükemmeldir.
•Kesildikten sonra tekrar çok güçlü yetişir.
•1000 m2'ye 7500-8000 adet bitki ekilir.
Hibrit Maydonoz F1 (Kıvırcık)
Olgunlaşma Süresi : 80 - 85 gün
•Çok güçlü bir yapısı vardır.
•Yaprak rengi koyu yeşil olup, yaprak kıvrımları mükemmeldir.
•Kesildikten sonra tekrar çok güçlü yetişir.
•1000 m2'ye 7500-8000 adet bitki ekilir.
Hamburg maydanoz
Daha sık kullanılan ve Avrupa'da yetişir. Düz, büyük yapraklar, yabani havuç gibi köküde yenilebilir.
İyi drene toprakta, kısmi gölge ile güneşte büyür ve vitaminleri bakımından zengindir