Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Patlıcan çeşitleri

0 yorum





























































Balıkesir-76

Toplu gelişen 120-160 cm boylu bir çeşittir. Meyveleri siyahımsı koyu mor olup 20-25 cm uzunluktadır. Meyve eti beyaz ve yumuşaktır. Sofralık, turşuluk ve konservelik olarak kullanıma uygundur.

Baluroi F1
Black Beauty
Bonica F1
Bt-927 F1
Bt-929 F1
Crıstal F1
Destan F1
Fabina F1
Faselis (T-26)
Galine F1
Halep-18
Halkapınar-46
Kemer-27


Toplu gelişen, 70-80 cm boylu bir çeşittir. Meyvesi silindirik, uca doğru eğri, uç kısmı küt, orta uzunlukta (20-25 cm), meyve çapı 4-6 cm, parlak koyu mor renkte, meyve eti yumuşak, erkenci bir çeşittir. Yemeklik kalitesi iyidir, turşuluk olarak da kullanılabilir.


Mileda F1
Munica F1
Okyanus F1
Pala-49 (Yalova-49)

Orta erkenci bir çeşittir. Bitki dallı ve 100-120 cm boyundadır. Meyve uzunluğu 22-30 cm çapı 6-7 cm’dir. Kabuğu kuvvetli siyah-mor renkte, eti beyaz ve yumuşaktır. Meyvelerin sap tarafı biraz daha dar yapılı uç kısmı ise daha dolgunca ve küt şekillidir. Dekara verimi 3-5 ton civarında olup sofralık ve sanayilik olarak değerlendirilir. Depolama ve nakliyeye dayanıklıdır.

Senkron F1
Tasca F1
Topan-374


Bitkiler orta yükseklikte, güçlü ve iyi dallanma özelliğindedir. Orta erkenci karakterdeki çeşidin meyvesi yuvarlak şekilli olup, uzunluk ve çapı 10-12 cm kadardır. Kabuk rengi siyahmsı-mor, parlak ve kuvvetli yapıdadır. Et rengi gri-beyaz, az çekirdeklidir. Açık tarla yetiştiriciliğine uygundur.

Valentina F1
Y-33-10 Vezir F1
Y-98 Yakut F1
Y-99 Sülün F1



BT MALKARA F1

Açık saha üretimine uygun, 30-35 Cm meyve uzunluğunda, sapı dikensiz, albenisi yüksek parlak siyah renkli ucu sivri çeşittir


Güçlü bitki yapılı, hastalıklara tolerant, adaptasyon kabiliyeti yüksek, verimli çeşittir. Ovalimsi 300-350 gr. meyveleri gösterişli parlak morumsu siyah renktedir. Sapı dikensizdir. Açık saha üretimine uygun ovalimsi meyveleri, albenisi yüksek, parlak morumsu siyah renklidir. Meyve ağırlığı 250-300 gr dır. Sapı dikensiz, erkenci, bol verimli, lezzetli çeşittir.






BT KARAOK F1

Sapı dikensiz, meyvesi parlak morumsu siyah renktedir, kaliteli meyveleri silindirik olup uçları sivrimsidir, meyve uzunluğu 22-25 cm çapı 4-5 cm dir. Adaptasyon kabiliyeti yüksek, verticillium'a tolerant verimli çeşittir. Raf ömrü uzundur çabuk pörsümez


BT KARANTA F1

Plastik tünel ve açık saha üretimine uygun, çok dallanmayan, erkenci ve verimli sapı dikensiz meyveleri 20-25 cm uzunluğunda uçları yarım sivri, parlak siyah renkli, albenisi yüksek çok lezzetli bir çeşittir. Verticillium'a oldukça toleranttır, piyasada rabet gören lider çeşit durumundadır. Plastik tünel ve açık saha üretimine uygun, güçlü bitki yapılı erkenci ve verimli, sapı dikensiz, meyveleri 18-23 cm uzunluğunda, uçları yarım sivri parlak siyah renkli, albenisi yüksek çok lezzetli bir çeşittir. Verticillium'a oldukça toleranttır. Nakliyeye dayanımı oldukça iyidir.



BT KARNAZ F1

Plastik tünel ve açık saha üretimine uygun, çok dallanmayan, erkenci ve verimli sapı dikensiz meyveleri 20-25 cm uzunluğunda uçları yarım sivri, parlak siyah renkli, albenisi yüksek çok lezzetli bir çeşittir. Verticillium'a oldukça toleranttır, piyasada rabet gören lider çeşit durumundadır.


BT KARAMAN F1

Açık saha üretimine uygun, 30-35 Cm meyve uzunluğunda, sapı dikensiz, albenisi yüksek parlak siyah renkli ucu sivri çeşittir. Açık saha üretimine uygun, 25-30 Cm meyve uzunluğunda, sapı dikensiz, albenisi yüksek parlak siyah renkli ucu sivri çeşittir.


BT AYKARA F1




BT KARA BAŞ F1

Güçlü bitki yapılı, hastalıklara tolerant, adaptasyon kabiliyeti yüksek, verimli çeşittir. Ovalimsi 300-350 gr. meyveleri gösterişli parlak morumsu siyah renktedir. Sapı dikensizdir


BT ÇANTALI F1

Açık saha üretimine uygun meyvesi oval, su damlası şeklinde, sapı dikensiz, erkenci, bol verimli, lezzetli çeşittir. Meyve ağırlığı 250-350 gr. Alt döllerde meyveler mevsim şartlarına bağlı olarak biraz dirimli olabilir. Ege bölgesi yerel pazar isteklerine uygun iri ve dirimli. 300-350 gr.


BT KARA TOP F1

Açık saha üretimine uygun meyvesi oval, su damlası şeklinde, sapı dikensiz, erkenci, bol verimli, lezzetli çeşittir. Meyve ağırlığı 250-350 gr. Alt döllerde meyveler mevsim şartlarına bağlı olarak biraz dirimli olabilir.


BT ALA ÇİZGİLİ F1

17-20 cm uzunluğunda, morumsu pembe zemin üzerine krem renkli çizgili, beyaz etli, son derece lezzetli Türk ağız tadına çok uygun tam karnıyarıklık bir patlicandır. Sapı dikensizdir, bol verimlidir. Açık saha yetiştiriciliğine uygundur. Açık saha üretimine uygun, ovalimsi meyveli, pembemsi mor üzerine beyaz çizgili, içi beyaz etli, sapı dikensiz, erkenci, bol verimli, lezzetli çeşidimizdir. Meyve ağırlığı 200-250 gr.


BT MANİSA ÇİZGİLİ F1

20-23 cm uzunluğunda, morumsu pembe zemin üzerine krem renkli çizgili, beyaz etli, son derece lezzetli, Türk ağız tadına son derece uygun tam karnıyarıklık bir patlicandır. Sapı dikensizdir, bol verimlidir. Açık saha yetiştiriciliğine uygundur.


B.T.BILDIRCIN F1 Patlıcan Çeşidi

Çeşit Özellikleri :
Mor beyaz çizgili,uzun tip meyvası 20 cm uzunluğunda
Karakteristik Özellikleri :
- Erkencidir
- Yerde yetişir
- Sofralıktır
- Tarlada yetiştiricilik için önerilir


B.T. KARADOĞAN F1 Patlıcan Çeşidi


Çeşit Özellikleri :
27-35 cm
Karakteristik Özellikleri :
- Orta Erkencidir
- Sırıkta yetişir
- Sofralıktır
- İhracatta talep gören bir çeşittir
- Tarlada yetiştiricilik için önerilir


Aydın Siyahı-55 Patlıcan Çeşidi




Çeşit Özellikleri :
Yüksek boylu, kuvvetli gelişen bir patlıcan çeşididir. Meyveler ortalama 22 cm uzunlukta, 4-5 cm çapındadır. Meyveler koyu mor renkli olup, küt burunlu, boyun ve dip kısmı hemen hemen aynı kalınlıkta muntazam şekillidir. Meyve eti sert, yola dayanıklıdır. Ortalama verim 5,5 ton/da?dır.
Karakteristik Özellikleri :
- Orta Erkencidir
- Sanayi tipidir
- Sofralıktır
- Tarlada yetiştiricilik için önerilir


Az çekirdekli kesinlikle acı olmayan , gayet uzun yüksek albenisi olan pazar ve manavlarda aranan bir çeşittir.Tohumlar direk ekilip fide yapılır.Fideler şaşırtma usulü ile dikilir. Arzuman Tohumculuk üretimidir.

Ekim Derinliği :
0,5 - 1 cm.

Sıra Üzeri Ekim Mesafesi :
40- 60 cm.

Sıra Arası Ekim Mesafesi :
60 - 100 cm.

Tahmini Çimlenme Günü :
15-20 Gün


Olgunlaşma günü ortalama 70-90 gündür. Hasat peryodu sezon boyudur..
Ekim zamanı İlkbahar, Sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.



Evinizin balkonunda,bahçesinde ,apartmanınızın bahçesinde rahat bir şekilde sebzeleri kendiniz yetiştirebilirsiniz.Tohum çimlendirme yöntemleri aşağıda belirtilmiştir.

Tohum Çimlendirme Yöntemleri

1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama yapabilrsiniz.

2- Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklmeye aldığınız tohumları çıkarıp topraga bırakınız(saksıda yapıyorsanız saksıyı normal toprak seviyesinin yüzde 90 kadar elenmiş tercihen kırmızı toprakla doldurunuz ve toprağın üzerine bırakınız) .Daha sonra üzerine ince bir torf atınız ve nemlendiriniz.(Tohumları hareket ettirmeden bir miktar su veriniz).Nemlendirme işleminde sisleme yönteminide kullanabilirsiniz.Sislendirme için evde bulunan herhangi boş bir camsil temizleyicisini iyi bir şekilde temizleyerek veya hazır fısfıs kullanabilirsiniz.Daha sonra şeffaf bir strech film ile çekiniz böylece sera etkisi yaratarak çimlendirmeyi hızlandırın.Hergün nemini kontrol edin ve fısfısla nemlendirmeye devam edin.Bekleme süreniz tohuma çeşidine göre değişecektir.Bekleme boyunca nemlendirmeye devam ediniz.