8 Eylül 2014 Pazartesi

Macar Biberi (Hungarian Wax)


    Meyve rengi açık sarıdır. Orta acı ve lezzetli bir biber türüdür. turşu için harikadır. Sezon bitine kadar biber üretmeye devam eder. Hasat süresi 70 gün.Geleneksel macar mumu  hungarian wax acı biberi kanarya sarısından olgunlaştıkça turuncu ve kırmızı tonlarından, olgunluk döneminde parlak bir kırmızıya dönen biberler yetiştirmenizi sağlar. Lezzetli ve orta acı olan biberler kurutmaya ve turşuya olduğu kadar taze tüketmek için de uygun bir türdür. Hasat fide dikiminden ortalama 70 gün sonra başlar.

Ekim zamanı : Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Ocak, Şubat
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Aromatik baharat, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, İlkbaharda hasat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.