Geleneksel sarı limon domatesi. İlk kez Rusyada kuş pazarında yaşlı bir adamdan tohumları alınan, sıra dışı erik şekilli ve limon sarısı bu geleneksel domates hızla dünya sofralarına yayılmıştır. Şık restoran ve otellerin mutfaklarında kolayca yer bulan, oldukça değerli, aranan bir domates olması ise, şeflerin en çok tercih ettiği Limon domatesine Gurme domatesi denmesine de sebep olmuştur.
Oysa sadece 70 günde hasat veren bu geleneksel varyete, başarılı bir şekilde bahçede üretilmeye başlaması ile yeni yeni hobi bahçecilerinin de ilgi odağı olmaya başlamıştır. Saksıda yetişmeye uygun olmakla beraber, sebze yemek konusunda ayak direyen çoçuklarla birlikte yetiştirildiğinde yaz boyu severek tüketecekleri bir domates aslında.
Ekim zamanı : Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Şubat, Mart
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.