Meksika sosları kullanacaksanız acılık derecelerini bilmekte fayda var.
GUAJILLO
Kurutulmuş mirasol chili
Yeşil çay ile berry lezzetinde.
Salsa yapımında kullanılabilir. Özellikle tavukla uyumlu.
CHIPOLTE
Tütsülenmiş jalapeno
Az acılıdır. Et marinesinde, adobo ve salsa yapımında kullanılır. Slow-cooking için kullanılabilir. Bütün haliyle çorbalara ve sulu yemeklere eklenir.
ANCHO
Kurutulmuş Poblano biberi
Az acılıdır. Enchilada sos ve chili yapımında kullanılır.
CASCABEL
Bola chile
Ortalama acılıktadır. Kurutulduktan sonra biçimini ve rengini kaybetmez. Biberi elinize alıp salladığınızda içindeki tohumları çıngırak gibi ses çıkardığı için çıngıraklı chili olarak da bilinir. Yemekte bütün halde kullanıldığında oldukça acılık katar. Kurutulmuş hali toz haline getirilerek de kullanılır.
ARBOLS
Chile de árbol
Kuş gagası veya sıçan kuyruğu olarak da bilinir. Kurutulduktan sonra kırmızı rengini kaybetmez. Oldukça acıdır.
Cayenne veya Pequin biberinin kullanıldığı her yerde kullanılır. Tohumları ayıklandığında daha az acı olur. Dragon's Milk adlı biranın yapımında da kullanılmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.