29 Haziran 2014 Pazar

Biber acılık oranları





Meksika sosları kullanacaksanız acılık derecelerini bilmekte fayda var.

GUAJILLO

Kurutulmuş mirasol chili

Yeşil çay ile berry lezzetinde.

Salsa yapımında kullanılabilir. Özellikle tavukla uyumlu.

CHIPOLTE

Tütsülenmiş jalapeno

Az acılıdır. Et marinesinde, adobo ve salsa yapımında kullanılır. Slow-cooking için kullanılabilir. Bütün haliyle çorbalara ve sulu yemeklere eklenir.

ANCHO

Kurutulmuş Poblano biberi

Az acılıdır. Enchilada sos ve chili yapımında kullanılır.

CASCABEL

Bola chile

Ortalama acılıktadır. Kurutulduktan sonra biçimini ve rengini kaybetmez. Biberi elinize alıp salladığınızda içindeki tohumları çıngırak gibi ses çıkardığı için çıngıraklı chili olarak da bilinir. Yemekte bütün halde kullanıldığında oldukça acılık katar. Kurutulmuş hali toz haline getirilerek de kullanılır.

ARBOLS

Chile de árbol

Kuş gagası veya sıçan kuyruğu olarak da bilinir. Kurutulduktan sonra kırmızı rengini kaybetmez. Oldukça acıdır.

Cayenne veya Pequin biberinin kullanıldığı her yerde kullanılır. Tohumları ayıklandığında daha az acı olur. Dragon's Milk adlı biranın yapımında da kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.