23 Ocak 2013 Çarşamba

Van Yöresel Yemekleri


Çiriş Kavurma

2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet yumurta
500 gr çiriş
1 Adet kıyılmış soğan

Çirişi ayıklayıp kaynar su dolu tencereye atın, bu suda 5 dakika haşladıktan sonra çıkarıp soğuk sudan geçirin ve süzün, sonra ince ince kıyın, soğanı sana yağında kavurun, çirişi ekleyin ve kavurmaya devam edin. İçine yumurtayı kıyın ve tuz biberi ekleyin. 3 dakika daha kavurun servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.