23 Ocak 2013 Çarşamba

Tunceli Yöresel Yemekleri



Hırınç

Un, ılınmış suya azar azar dökülerek karıştırılır.Tuz eklenir yoğurt kıvamına getirilir öte yandan ocağın üzerine saç yerleştirilir ve çaputla yağlanır.Yoğurt kıvamındaki cıvık hamur bir ağaç veya bakır cemce (çömçe) ile kızgın saç üzerine dökülür. Saca yayılan hamur bir müddet sonra pişer. Piştikten sonra tepsiye alınır ve üzerine bir miktar su ile ısıtılmış sarımsaklı yağ dökülür. Yumuşak bir yemek olur.

Patile 

Ekmek Hamuru 
İnce bulgur 
Soğan 
Maydanoz 
Çökelek 
Tereyağı 

Ekmek hamuru oklava ile açılır. İçine çökelek, soğan, maydanoz veya kavurmalı bulgur serilir. Ekmek hamuru ikiye katlandıktan sonra üçgen veya d şeklinde  şeklindeki görüntüsüyle saçta pişirilir. Bu şekilde yenebileceği gibi ekmekler doğranarak üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek de yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.