23 Ocak 2013 Çarşamba

Siirt Yöresel Yemekleri





Pırtike Çorbası

500 gr. ıspanak
2 çorba kaşığı tane sumak
2 çorba kaşığı domates salçası
1 soğan
3 çorba kaşığı pirinç
1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
sıvıyağ
karabiber
tuz.

Sumağı 1 çay bardağı ılık suda bekletin. Doğranmış soğanı yağda pembeleştirin ve salçayı katıp karıştırın. Ispanağı doğrayıp ekleyin ve öldürünceye kadar orta ateşte kavurun. Baharatları, tuzu ve yeterince suyu katın. Kaynayınca, pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sumağın suyunu çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın.



Kitel


Malzemeler:
Kıyma
Margarin
Soğan
K.biber
Maydonoz
Reyhan
Pirinç çok az
Köftelik bulgur

Hazırlanışı:
Önce soğanları ve kıymayı margarin ekleyerek baharatlarla birlikte kavurun ve soğumaya bırakın gerekirse buzdolabaınıza koyun kıvama gelince bulguru açarak içine kavurduğunuz kıymayı doldurunuz ve şekil veriniz.Daha sonra suyla pişirerek servis ediniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.