23 Ocak 2013 Çarşamba

Mardin Yöresel Yemekleri


Dobo

1 adet kuzu kol
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su

Kuzu kolun çeşitli yerlerine bıçakla kesikler atılır. Buralara önce tuz, karabiber, yenibahar sürülür, sonra iri sarımsak dişi sokulur. Daha sonra kuzu kolun yüzeyine yoğurt

Harire


1 kase pekmez
3 su bardağı su
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 çay bardağı nişasta
Üzeri için:
Toz tarçın
İri çekilmiş ceviz

Bütün malzeme soğuk olarak bir tencereye aktarılır, iyice karıştırılır. Sonra orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Kaselere konur. Tarçın ve ceviz serpilir. Soğuk olarak tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.