19 Ocak 2013 Cumartesi

Rize Yöresel Yemekleri


Kuru Kavurma

İstediginiz miktarda et
Löp yag
Tuz

Öncelikle etin bol yagli kismindan kus basi seklinde dograyip tencerenizin en altina yerlestirin.
Üzerine istediginiz büyüklükte kestiginiz etlerinizi yerlestirin, aralara yine yaglari ekleyin.
cok hafif ateste pismege birakin .
yaglar eridikce sulanacaktir arasira karistirin.
yaklasik 2-3 saat hafif ateste pistikten sonra tuzunu ekleyin.
halen daha sulu olacaktir, kalibina yerlestirin ve sogumaya birakin, dondukten sonra buzdolabina koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.