19 Ocak 2013 Cumartesi

Ordu Yöresel Yemekleri


İçli Tava (Ordu)

Malzemesi:
1 kg hamsi
1/2 kg pirinç
100 gr kuru üzüm
5 baş orta büyüklükte soğan
iç fıstığı
maydonoz
tuz
karabiber
nane
zeytinyağı

Yapılışı:
Hamsiler ayıklanarak kılçıkları çıkarılır. Yıkanır ve tuzlanır. Bir tencereye yağ konur. Önce iç fıstık, sonra sıra ile kuru üzüm, soğan ve yıkanmış pirinç yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinç seviyesine kadar kaynamış su katılarak tencerenin ağzı kapatılır.Pirinç yarı pişme durumunda iken ateş kısılır.Üzerine yağ dökülür, karabiber, nane ve maydonoz ilave edilir. İç pilav dinlendirmeye bırakılır.Yağlanmış tepsiye hamsiler açılarak sırt kısmı yere gelecek şekilde dizilir. Tepsinin kenarına da hamsiler düzgün bir şekilde yerleştirilir. Hazırlanan iç pilavı tepsiye dökülür. Kaşıkla düzeltilir.Kenarındaki hamsiler pilavın üzerine kapatılır. Ayrıca pilavın üst kısmı tamamen kapanacak şekilde hamsiler dizilir.Üzerine yağ gezdirilir. Kızgın fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.