EKMEK
Meyvesi iri gösterişli,sap tarafı dar,karın kısmı geniştir.Kabuk sarı renkte, üzeri hafif havlı,kalındır.Meyve eti gevrek,sulu ve mayhoştur.Kocaeli yöresinde Eylül sonrasında toplanır.Şubat'a kadar saklanabilir.Ağaçları orta kuvvette büyür,verimlidir.Sofralık kullanıldığı gibi, teknolojik değerlendirme şekillerine de elverişlidir.Bütün bölgeler için tavsiye edilir.Tozlayıcı çeşide gerek yoktur. Soğuklama süresi 500 saattir.
LİMON
Meyvesi yuvarlak,sap tarafına doğru uzundur.Kabuk limon sarısı renkte, havlı kalın ve serttir.Meyve eti sarımtırak,gevrek,bol sulu ve mayhoştur.Eylül sonlarında toplanı Aralık ayına kadar saklanabilir.ağaçları orta kuvvette büyür, önce diktir,ağaç yaşlandıkça dallar sarkmaya başlar, verimlidir.Bütün bölgeler için tavsiye edilir.Tozlayıcı çeşide gerek yoktur.Soğuklama süresi 800 saattir.
ŞEKER GEVREK
Meyve iri, düzgün şekilli,karın tarafı şişkin,sap ve çiçek çukuruna doğru hafif darcadır.Kabuk ince havlı,parlak sarı ince ve gevrektir.Meyve eti sulu,hafif mayhoş olup boğucu değildir.Ekimin ilk haftasında toplanır.Şubat'a kadar saklanabilir.Bütün bölgeler için tavsiye edilir.Tozlayıcı çeşide gerek yoktur.soğuklama süresi 800 saattir.
Meyvesi iri gösterişli,sap tarafı dar,karın kısmı geniştir.Kabuk sarı renkte, üzeri hafif havlı,kalındır.Meyve eti gevrek,sulu ve mayhoştur.Kocaeli yöresinde Eylül sonrasında toplanır.Şubat'a kadar saklanabilir.Ağaçları orta kuvvette büyür,verimlidir.Sofralık kullanıldığı gibi, teknolojik değerlendirme şekillerine de elverişlidir.Bütün bölgeler için tavsiye edilir.Tozlayıcı çeşide gerek yoktur. Soğuklama süresi 500 saattir.
LİMON
Meyvesi yuvarlak,sap tarafına doğru uzundur.Kabuk limon sarısı renkte, havlı kalın ve serttir.Meyve eti sarımtırak,gevrek,bol sulu ve mayhoştur.Eylül sonlarında toplanı Aralık ayına kadar saklanabilir.ağaçları orta kuvvette büyür, önce diktir,ağaç yaşlandıkça dallar sarkmaya başlar, verimlidir.Bütün bölgeler için tavsiye edilir.Tozlayıcı çeşide gerek yoktur.Soğuklama süresi 800 saattir.
ŞEKER GEVREK
Meyve iri, düzgün şekilli,karın tarafı şişkin,sap ve çiçek çukuruna doğru hafif darcadır.Kabuk ince havlı,parlak sarı ince ve gevrektir.Meyve eti sulu,hafif mayhoş olup boğucu değildir.Ekimin ilk haftasında toplanır.Şubat'a kadar saklanabilir.Bütün bölgeler için tavsiye edilir.Tozlayıcı çeşide gerek yoktur.soğuklama süresi 800 saattir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.