Meşhur Samandağ biberi, lezzetli, etli ve iri bir acı biber cinsidir. Orta erkenci bir çeşittir. Meyveler ortalama 20-25 cm. boya erişebilir. Koyu yeşil biberlerin rengi olgunlaştıkça kırmızıya döner. Yeşil ya da kırmızı olarak hasat edilebilir. Hem sofralık hem de salçalık ve konservelik olarak kullanıma uygundur. Taze tüketimin yanında kurutularak da tüketilebilir. Pul biber üretiminde de tercih edilen bir çeşittir. Salçalık için hasatta, biberlerin kırmızı renge dönerek olgunlaşması beklenmelidir. Salça verimi çok yüksektir. Meyveler az çekirdeklidir. Çok bereketli ve bir o kadar da acıdır.
KAYNAKLAR:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.