Açık tarlada ve saksılarda yetiştirilir. Bitki yapısı güçlüdür. Orta acılık, yuvarlak ve uç kısmı hafif ovalleşen, açık sarı renkten koyu kırmızı parlak renge dönüşebilen biber çeşididir. Taze tüketim ve turşu için uygundur.
Biber Tohumu Hakkında Bilmedikleriniz?
*Biber Tohumu Ekim Zamanı :İlkbahar, Yaz (İç mekan içerisinde her zaman)
*Biber Tohumu Ekim Yerleri:Bahçe, Açık Tarla, Saksıda
*Biber Tohumu Ekimi Mesafesi:Sıra arası 35-50 cm, sıra üzeri 45-80 cm arası.
*Biber Tohumu Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı
*Biber Tohumu Tahmini Çimlenme Süresi:12-18 gün
*Hasat Olgunlaşma Zamanı:80-90 gün
Kaynak:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.