Kuru maya (suda çözümleyip 15 günde bir verilir)(Çiçek coşturan)
Muz-Kahve Telvesi-Yumurta Kabuğu
Malzemeler:
1 adet orta boy muzun kabuğu (Muzu afiyetle yemeyi ihmal etmiyoruz :) )
1 çay bardağı kadar kahve (toz halinde)
2-3 yumurtanın kabuğu (yumurtalarla da nefis bir yemek yaparsınız artık)
1 çay bardağı kadar temiz su
Yapraklar büzüşme olduğunda tarçın;
Bunun için tek yapmanız gerekense toz tarçını alıp yapraklardaki hasarlı kısımlara dökmek. Çünkü tarçın hem antiseptik hem de antiparazitik etkiler gösteriyor, bu iki özellik de bitkilerde meydana gelebilecek hastalık kaynaklı çürümelerin önüne geçiyor.
Kuru Fasulye -Azot Kaynağı (Haşlama suyu 10 dk sonra azotu suya bırakır bunu kullanabilirsiniz) veya ısırgan otu suyuda azot bakımından zengindir.
Balık-Atıkları-Fosfor(mikserde toz haline getirip verebilirsiniz)
Muz-Potasyum(Kaynatıldığında da bir kısım potasyum suay geçer)
Yumurta kabuğu -kalsiyum kaynağı(mikserde toz haline getirilebilir- veya haşlama suyunu bellibir miktar bırakır.(fırınlanmasında fayda var)
Çay telveside hem nineral hem toprağın hava almasını sağlar.
Kahve Telvesi veya içtikten sonra fincanda kalan-azot %4 fosfor%1 Potasyum %3 bulunur.
Soğan Kabuğu-azot-fosfor-potasyum-demir-Bakır-Magnezyum vb.mikro elementler içerir (Kabukları suda bekletip bitkiye verebilirsiniz.)
Yoğurt suyu -kalsiyum
Pekmez-Magnezyum
Kaynaklar:Derleyen By Eyyupk
https://yemek.com/solan-cicekleri-canlandiran-karisim/
https://www.youtube.com/watch?v=AFdv9-qb6j8
https://www.youtube.com/watch?v=toFEjBsmJvQ
https://www.youtube.com/watch?v=nmh2NlbkNi4
https://www.youtube.com/watch?v=9GdrL5jrO1g
1 adet orta boy muzun kabuğu (Muzu afiyetle yemeyi ihmal etmiyoruz :) )
1 çay bardağı kadar kahve (toz halinde)
2-3 yumurtanın kabuğu (yumurtalarla da nefis bir yemek yaparsınız artık)
1 çay bardağı kadar temiz su
Yapraklar büzüşme olduğunda tarçın;
Bunun için tek yapmanız gerekense toz tarçını alıp yapraklardaki hasarlı kısımlara dökmek. Çünkü tarçın hem antiseptik hem de antiparazitik etkiler gösteriyor, bu iki özellik de bitkilerde meydana gelebilecek hastalık kaynaklı çürümelerin önüne geçiyor.
Kuru Fasulye -Azot Kaynağı (Haşlama suyu 10 dk sonra azotu suya bırakır bunu kullanabilirsiniz) veya ısırgan otu suyuda azot bakımından zengindir.
Balık-Atıkları-Fosfor(mikserde toz haline getirip verebilirsiniz)
Muz-Potasyum(Kaynatıldığında da bir kısım potasyum suay geçer)
Yumurta kabuğu -kalsiyum kaynağı(mikserde toz haline getirilebilir- veya haşlama suyunu bellibir miktar bırakır.(fırınlanmasında fayda var)
Çay telveside hem nineral hem toprağın hava almasını sağlar.
Kahve Telvesi veya içtikten sonra fincanda kalan-azot %4 fosfor%1 Potasyum %3 bulunur.
Soğan Kabuğu-azot-fosfor-potasyum-demir-Bakır-Magnezyum vb.mikro elementler içerir (Kabukları suda bekletip bitkiye verebilirsiniz.)
Yoğurt suyu -kalsiyum
Pekmez-Magnezyum
Kaynaklar:Derleyen By Eyyupk
https://yemek.com/solan-cicekleri-canlandiran-karisim/
https://www.youtube.com/watch?v=AFdv9-qb6j8
https://www.youtube.com/watch?v=toFEjBsmJvQ
https://www.youtube.com/watch?v=nmh2NlbkNi4
https://www.youtube.com/watch?v=9GdrL5jrO1g
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.