28 Ocak 2016 Perşembe

Yüksek Basınç aeroponics sistem (DIY Aeroponics – What is High Pressure Aeroponics)




Yüksek Basınçlı aeroponics nedir?


Aeroponi periyodik besin çözeltisini sisle püskürtülen   bitkilerin büyümesi için bir tekniktir. NASA, hem düyada ve Uzay bitkiler büyümek için en verimli sistem olarak rapor sonrasında gerçekten ivme aldı. Yüksek basınç aeroponi yüksek basınç altında oluşturulan sis içinde büyüyen bitkiler ile ilgilenen aeroponi dalıdır. Yüksek basınç nedeniyle, sis partikül boyutu çok küçük olur. Daha küçük sis parçacıkları kolayca NASA tarafından yürütülen bitki köklenmesiyle  emilir 50-80 mikron bitki kökleri tarafından etkili emilimi için sis tanecikleri için optimal büyüklüğü olduğunu ortaya koymuştur.



Yüksek Basınçlı aeroponi Avantajları

Yüksek Basınçlı aeroponi (HPA)% 90 daha az su, daha sonra geleneksel yetiştirme yöntemleri kullanır.Besin gereksinimi de daha az hidroponik yanı sıra konvansiyonel tarım ile karşılaştırılır.
Bitki kökleri arasında rekabet yok çünkü Dikim yoğunluğu artabilir.
Hastalıkların yayılmasını bitkilerin kök birbirine temas  azdır.



Yüksek Basınçlı aeroponi Dezavantajları

Yüksek Basınçlı aeroponi dezavantajları yok değildir.Bir sistem kurma birçok parçalar / bileşenler gerektirebilir. Yeni başlayanlar için zor , yüksek basınç ve dakika parçacık boyutuna, yüksek basınçlı aeroponideki memeleri sürekli tıkanma için izlenecek var. Tuz hızlı bir şekilde tıkanmış yüksek basınç aeroponideki meme neden olabilir .Elektrik ya da sürekli çalışması için harici güç kaynağı gerekir.Sisteminde herhangi bir başarısızlık kısa sürede ürünlerin başarısızlıkla sonuçlanabilir.






Biraz daha detaylı bir şeyler tartışmak sağlar. Aeroponi iki tipi vardır. Düşük basınç sistemleri, çok düşük basınç altında faaliyet olanlardır. Alçak basınç aeroponideki sistemleri sadece köklerinde minik damlalar halinde su spreyi neden olur. Bu sistemler standart manyetik sürücü pompası kullanılarak çalıştırılır. Bu alçak basınç pompaları aeroponie alçak basınç yağmurlama başlıkları seti ile PVC boru bağlanır. Pompalar × 7 24 işletilmektedir. Bu yağmurlama başlıkları  tarafından oluşturulan su damlaları oldukça büyük.  Daha büyük damlalar halindeki adı geçen besleyici çözelti kökleri her zaman vurduğunda Teknik olarak, sistem, derin akış tekniği veya bir kabarcık sistemi gibi hareket eder. Düşük basınçlı aeroponi iyi çalışıyor olsa da, Yüksek basınçlı aeroponi kadar etkin değildir.

Yüksek Basınçlı Sistemler aeroponideki çok yüksek basınç altında çalışırlar.İdeal yüksek basınç aeroponi sistemleri 100 PSI 80 çalışır. Bu yüksek basınçlı bir küçük sprey memesi vasıtasıyla temin edildiğinde besin çözeltisi atomize etmek için kullanılır. Memenin dia 5mm 1mm arasında değişmektedir. Besin çözelti, çapı 50 mikron ya da daha düşük bir damlacık boyutuna oluşturmak için bu basınçta bu küçük delik ile zorlanır. Temelde onun en ufak biçimde besin çözeltisi yapıyor. Ayrıca, yüksek basınç aeroponi sistemleri sadece kısa bir süre için çalıştırılması ve bu sürekli olmayan aralıklarla çalışır. Tipik olarak, yüksek basınçlı sis kapalı süresi 5 dakikaya kadar ardından 2-5 saniye sürer.Sonra döngü tekrarlar. Zamanlama siklik zamanlayıcı ile elde edilir.


Yüksek Basınçlı aeroponi ve Damlacık Boyutu. NASA tarafından yapılan bir araştırmada, kolaylıkla bitki kökleri tarafından emilir yaklaşık 50 mikron suyun damlacık boyutu gösterilir. Damlacık boyutu önemli bir faktördür. Su damlası boyutu daha büyük, daha az oksijen mevcuttur. Damlacık boyutu ultrasonik mister bir olduğu gibi çok küçük Yine eğer, yaprak ve sürgün pahasına çok fazla kök saç gelişimi bulunmuyor olacaktır. Yani sanırım, ben soruyu "Yüksek Basınç aeroponi nedir?" Cevap verdi. Tamam, biz yüksek basınç aeroponi nedir öğrendim. Sırada ne var ?. Biz kolayca kullanılabilir parçaları ile Yüksek basınç aeroponi Sistem yapacağız. İşte önümüzdeki budur! Bizi izlemeye devam edin.

Örnek proje:













Kaynaklar: Derleyen By eyyupk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.