20 Ocak 2016 Çarşamba

Mısır Konservesi Yapımı (Canned Corn Making)


Mısır Konservesi için Malzemeler 
  • Taze mısır
  • tuz
  • şeker
  • ve su
 Mısır Konservesi Nasıl yapılır 



  • Mısırları bütün halde tuzlu suda haşlayın  ( ben düdüklüde haşladığım için 35 dakikada  haşlandı normal tencerede haşlayanlar  tuzsuz kaynatırsanız daha çabuk haşlanır   bu yüzden mısırları  tuzlamadan haşlayın )  ve ocaktan alın elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince çatalla mısırların en dip kısmından  çatalı ileri doğru iteleyin ve çatalı hafifçe yukarı kaldırıp mısırları koçağından ayırın veya yukarıdaki aparatlarla koçanından ayırın.
  • Sıcak suyla yıkayıp suyunu iyice süzün ( ben yıkamadım diye suyun rengi hafif bulanıklaştı ) yıkadığınız mısırları kavanozlara doldurun  ( BEN 400 grlık kavanozlar kullandım )  üzerine 2 çay kaşığı silme toz şeker 1 çay kaşığı silme tuz koyun üzerine kaynar suyu doldurun yeni kapakla kavanozun kapağını sıkıca kapatın
  • Bir tencereye su koyup kaynatın kaynayan suyun  içine mısır konservelerini koyun 20 dakika kaynatın ocaktan alın ters çevirin eğer kavanozun kapağından su sızıntısı varsa mısır konservesi bozulabilir bu yüzden  sağlam kapak kullandığınızdan emin olun
  • Mısır konserveniz soğuyunca istediğiniz yere kaldırın ve ne zaman isterseniz kullanın

Kaynak 2
Kavanozu sterilize edin(Kaynar Sıcak suyla)
Mısırı Temizleyin(haşladıktan sonra).
Eğer tuz kullanıyorsanız kavanozda başına 1 çay kaşığı kadar ekleyin.
Koçanı çekirdeklerini kesin ve kavanoz içinde paketi.
Kavanozdaki mısırları kaynar su ile kaplayın. Bu sayede yavaş yavaş hava kabarcıkları şansını azaltmaktadır. Çok sıkı kapatın.Tekrar sıcak suda kaynatın
Konserve sürecine bırakın 15 gün


Kaynaklar:Derleyen By Eyyupk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.