21 Ocak 2016 Perşembe

Japon balığı pul dökülmesi



Soru:50 Lt akvaryumumda 3 tane yaklasık 6 cm civarında 1i teleskop japon balığı besliyorum. Normal olan japonlardan 1i aldığım ilk gün kuyruk kısmında ince bir dökülme meydana geldiğini gördüm. Yüzgeçlerinin falan alt kısımları siyahtı akvaryumcu formu cok iyi dedi. Aldım şimdide karın kısmındaki pullar döküldü iki taraftada siyah bi görüntü aldı. Teleskop balığım da dökülme olmamasına rağmen karın kısmındaki pulları beyazlaştı. Akvaryumumda kaya mercan yada vücutlarını zedeleyebilecek bir obje yok. Şu an iç filtre kullanıyorum yakında dış filtreye geçicem ve bitkili yapıcam zemindeki kücük taslardan baska taşda yok. Önericeğiniz ilaçlar bakım önerileri hastalıksa tedavi yöntemleri.

Cevaplarsanız çok sevinicem.

     Pul dökülmesinin ve kararmaların başlıca nedeni, balıklar üreticiden, toptancıya, toptancıdan, akvaryumcuya, akvaryumcudan, sahibine derken, dar poşetlerde aktarılırken aşırı amonyak ve setrese ve oksijensizliğe maruz kalırlar, ve oksijensizlik ve amonyak balığın gödesinde siyah benekler oluşturur, oksijensiz su ileri safhada balığın pullarının bir kısmını döker, çokileri safhada ise pullarının tamamını döker, sen aldıktan bir kaç ay sonra o balıklara iyi bir su hazırlarsan oksijen açısından zengin o balık kendiliğinden düzelecektir. 

      Oksijeni sağlamak için iç filtrenin baloncuk üfleyen mekanizmasınıda kulalanman iyidir yani dışardan hava alıp suyun içine baloncuk üfleyen mekanizma diyelim, onun haricinde, suda balıklara faydalı olan erimiş oksijeni sağlayan ise sudaki dalggalanmadır akvrayumlarda özellikle yüzeydeki dalgalanma, onun içindirkide, iç filtreni su yüzeyinin 2 cm altı bir derinliği yakın kullanmanda fayda varki su yüzeyin dalgalı olsun ve dışardaki oksijenle sürtünen su erimiş oksijen açısından zenginleşsin, ikinci takviye ise, hava motoruna bağlı hava taşıylada oksijenini desteklemen, suyundaki oksijeni oldukça zenginleştirecektir. 

     
     Zamanla balıkların pulu kendiliğinden gelir, önce renksiz gelir sonra ilerleyen ayda balığın kendi rengini almayabaşlar, bu dönemde balığı kalsiyum açısından zengin beslersen iyi olur, en iyi kaynak ve ekonomik yöntem kurutulmuş karides kurusu tanesini öğünlerine bir miktar eklemek için, sularının üzerine ufalayarak eklemektir, ufalayarak diyorum çünkü tüm atarsan sindirimi çok zor olacaktır balık açısından, ikince takviye ise, balığının suyuna haftalık dip çekimi yapıp taze su eklediğinde, akvrayum su kapasitesine uyggun bir balık vitamini sıvısı damlatmak, buna bir cila süper destek ise, balıklarına haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyup içini atıp 2 günde bir mutlaka yedirtmektir. 


      Yeni alınan yavru balıklardada su kimyasına hassas oldukları için vücutlarında kara benekler oluşabilir, zamanla kendiliğinden geçer, böyle durumlarda bilki su dengende ufak bozulmalar vardır, bir miktar suyundan kirli suyu çekip yerine taze su eklemende büyük fayda var. İkinci bir siyahlaşma ise, balığın vücudunda kücük sivilce gibi siyah kabarcıklar olabilir, bunların içinde ise barınan bir parazitten kaynaklanan bir parazit olur, bunada daha çok salyangozu çok olan salyanozların taşıdığı salyangozlarda barınan parazitler yol açabilir, aşırı salyangoz varsa bu salyangozları uzaklaştırın ve siyah sivilcenin çok küçüğü olan kist gibi kabarcıkların içindeki parazitleri öldürmek için ise mikofish etkili bir ilaçtır.



Kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.