16 Kasım 2015 Pazartesi

Doğal Sebze Sulama çayı



Kullanılan Malzemeler
2 yemek kasığı Epsom Salt-İngiliz tuzu (magnezyum sulfat)
Isırgan otu suyu(5lt suya 1 lt ısırgan otu 5 gün suda bekletin)(bol miktarda azot içerir)
Muz kabuğu
Vermikompost çayı
10 lt dinlenmiş veya yağmur suyu



10 lt suya 2 lt ısırgan suyundan ekleyin.2 yemek kaşığı epsom salt ekleyin.karıştırın.
Sebzelerde 1 sulama bu sudan 2 normal sulama yapılacak.Taki meyve görülene kadar.Meyveler göründükten sonra muz kabukları ekleyebilirsiniz.ayrıca 1 önceki konuda anlatılan solucan gübresi çayınıda 1 dolu 1 boş normal sulama 1 bu sudan muz karışımlı olandan devam edin.
Not:Bilindiği gibi konularımızda da anlatıldığı üzre muz kabuğunda potasyum bulunur buda meyve döneminde ihtiyaç duyduğu gübredir.

Kullanılan Malzemeler



Yağmur Suyu


Vermikompost çayı



Muz Kabuğu



Epsom Salt


Isırgan otu suyu



   Yapraktan sprey veya toprak zoraki olarak ya kullanılır.
    Isırgan otunu doğrayıp suya koyuyoruz ve beş gün içinde ısırgan otundaki azotun suya geçmesini bekliyoruz.İşte yeni diktiğimiz ürünler fideler veya genç fidanlar bol azota ihtiyaç duyarlar bu yüzden bitkilerimize azot takviyesi yapmak için ısırgan otunu suya koyup bekletiyoruz.
ısırgan otunun azot bakımından çok zengindir.

 Domates biber sulama tekniği videolarımda nasıl kulanılacağı detaylı şekilde anlatılıyor.Magnezyum sülfat bitkinin kök gelişimini düzenliyor ve bitkinin klorofil salgılamasını destekliyor.Sadece meyvalı ağaçlardan günde bir sularken vermikompost çayı uygulayın






Kaynaklar:

Orcan öbekçi
Derleyen By EyyupK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.