İtalyan akordiyon domates Toskana bölgesinden bir armağan. Parlak, etli, erkenci, sulu, kokulu domatesler hafif asitlidir. Asidik olması onun tatlı ve aromatik tadını ön plana çıkartır. Söğüşlük ve sosluk varyete unutulmaz domatesli sandviçler hazırlamanızın, mutfakta soslu makarnaların şefi olmanızın yolunu açar. Kıyı şeridine yakın aşırı sıcaklara dayanıklıdır. İlk donlar gelip onu alana dek domates vermeye devam eder. 80 günde hasat , ortalama meyve büyüklüğü 200 gram, sırık tip.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.