1) Hasat, yumuşak bir tekniktir
Bu teknik arıları daha az gergin hale getirir, bunun için arıcılar kovandaki bal hasat için sigara tekniği kullanır. Arıcılar usulca her kareyi almak , kraliçe ve işçi arıları kovana geri uçmasını sağlamak için hafifçe fırçalayın.Çerçeveler sonra bal evine taşınır.Hasat sırasında, bulunan tek kare, kovanın üst kısmı, dışarıya alınır. Arıları kış boyunca beslemek için yeterli bal (yaklaşık 20 kg) miktarını korumak gerekir.
2)Kapağını çıkartın
Bir kez bal evinde, bal koruyan ince balmumu sınırı hafifçe çerçeveleri fırçalanır.
Balmumu toplanır. Bir sonraki sezon için yeni kareler için kullanılacaktır.
3) Ekstraksiyon işlemi
Altın bal hasat için, bir çıkarıcı içine çerçeveleri yerleştirin. Bu hücreleri boşaltmak için merkezkaç kuvveti kullanır. Böylece extractor en duvara yansıtılan, bal yavaş yavaş tankın alt aşağı kısmına akar.
4) Bir saf bal Filtreleme
Tanktan akan bal kirlilikler ve balmumu kalıntısı kaldırmak için döner filtreden geçirilir.
5) Açıklama ve kaymak
Bal sonra 24 saatlik bir tanka yönlendirilir. Bu adım yavaş yavaş yüzeye gelen küçük parçacıklar (partiküller veya bitkisel mum artığı) ayrışmasını sağlar.Arıcı bu kısmı almalıdır.
6) Bir örnekle, her tankı izlemek için
Üretilen her tankta, biz analiz ve dosyalama için bir örnek almak.Her tankın izlenebilirliği sağlanır. Bal şimdi ambalaj için hazırdır.
----Arıcılık Anasayfa
Kaynak :http://www.famillemichaudapiculteurs.com/The-secrets-of-honey-harvesting.html
Derleyen By Eyyupk
Bu teknik arıları daha az gergin hale getirir, bunun için arıcılar kovandaki bal hasat için sigara tekniği kullanır. Arıcılar usulca her kareyi almak , kraliçe ve işçi arıları kovana geri uçmasını sağlamak için hafifçe fırçalayın.Çerçeveler sonra bal evine taşınır.Hasat sırasında, bulunan tek kare, kovanın üst kısmı, dışarıya alınır. Arıları kış boyunca beslemek için yeterli bal (yaklaşık 20 kg) miktarını korumak gerekir.
2)Kapağını çıkartın
Bir kez bal evinde, bal koruyan ince balmumu sınırı hafifçe çerçeveleri fırçalanır.
Balmumu toplanır. Bir sonraki sezon için yeni kareler için kullanılacaktır.
3) Ekstraksiyon işlemi
Altın bal hasat için, bir çıkarıcı içine çerçeveleri yerleştirin. Bu hücreleri boşaltmak için merkezkaç kuvveti kullanır. Böylece extractor en duvara yansıtılan, bal yavaş yavaş tankın alt aşağı kısmına akar.
4) Bir saf bal Filtreleme
Tanktan akan bal kirlilikler ve balmumu kalıntısı kaldırmak için döner filtreden geçirilir.
5) Açıklama ve kaymak
Bal sonra 24 saatlik bir tanka yönlendirilir. Bu adım yavaş yavaş yüzeye gelen küçük parçacıklar (partiküller veya bitkisel mum artığı) ayrışmasını sağlar.Arıcı bu kısmı almalıdır.
6) Bir örnekle, her tankı izlemek için
Üretilen her tankta, biz analiz ve dosyalama için bir örnek almak.Her tankın izlenebilirliği sağlanır. Bal şimdi ambalaj için hazırdır.
----Arıcılık Anasayfa
Kaynak :http://www.famillemichaudapiculteurs.com/The-secrets-of-honey-harvesting.html
Derleyen By Eyyupk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.