8 Eylül 2014 Pazartesi

Tepin Biber




  Tepin veya Chili tepin biberi , Şili-"orijinal" vahşi yetişen biberdir. Tepin biberi Teksas, New Mexico, Arizona ve kuzey Meksika'da yabani olarak yetişir. Büyük  bezelye veya karabiberinin boyutunda , küçücük. Dünyanın en acı biberi gibi acılık  265.000 Scoville birimlerinde ölçüldü. Onun yüksek ısı seviyesi, bu biber tarih öncesi Amerika genelinde dağıtmak için yardımcı olan yabani kuşlara çekici renkleri vardır.Çok dekoratif ve parlak kırmızı kırmızı. Tepin tüm olgun meyve vermeye 200 gün kadar sürebilir ancak büyüdümüde, onları beklemeye değer olduğunu söylüyorlar.




Aile: Solanaceae (so-lan-AY-see-ee)
Cins: Capsicum (KAP-sih-kum)
Türler: annuum (AN-yoo-um)
Çeşit: Tepin
Diğer adları: Chili tepin, Şili Sivrisinek, Şili de Pajaro, Şili Silvestre, Tecpintle
Kategori: Otlar, Çok yıllık
Yükseklik: . 24-36 in (60-90 cm)
Boşluk: . 18-24 in (45-60 cm)
Çimlenme Süresi: Bir kaç gün
Vadeye kalan gün: 80 + gün
Güneş Pozlama: Tam Güneş
Isı (Yakar): Son derece sıcak (30,000 Scoville Birimleri yukarıda)
Meyve Şekli: Yuvarlak
Meyve Boyutu: Küçük
Meyve Rengi: Koyu Yeşil Kırmızı değişiyor
Toprak Gereksinimleri: 5.6 6.0 (asitik) , 6.1 (hafif asitik) 6.5, 6.6 ile 7.5 (nötr)
Yayılma Yöntemleri: tohumundan, son dondan önce kapalı alan
Diğer Detaylar: Ortalama su ihtiyaçları, su düzenli, aşırı su yok. Bu tesis, kaplar ve  iç mekanda yetiştirmek için uygundur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.