8 Eylül 2014 Pazartesi

Red Chili Biber



Acı. Çin, Tayland ve Asya mutfağında kullanılmaktadır. Taze ve kurumuş olarak kullanılır. Hem süs biberi hem de mutfakta kullanılır. Geleneksel  kırmızı chili biberi et kalınlığı az, konik, mini, acı kırmızı biberler yetiştirmenize olanak sağlar. Dünyada acı biberler listesine girmiş olan varyetenin acılık birimi 70.000 derecedir. Geniş saksı üretimine uygun olan acı mini chili biberi, ortalama bitki olarak 45-50 cm boylanma yapar. Bereketli varyeteden elde edeceğiniz parlak kırmızı biberler, sos yapımında kullanılabileceği gibi, turşuluk olarak da mükemmel sonuç verirler. Kurutulmaya da uygun olan mini kırmızı chili biberi ortalama 80 günde olgunluğa erişir ve hasat imkanı sağlar.

Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe, Pencere önü
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Aromatik baharat, Dekoratif, Saksı tipi, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Kış aylarında hasat, İlkbaharda hasat, Dört mevsim hasat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.