8 Eylül 2014 Pazartesi

Minyatür Balkabağı (Jack Be Little)





Boyu 8 cm’e kadar büyüyebilen, koyu portakal renginde şirin bir balkabağı, yenilebilir. Yetiştirmesi kolaydır. Meyveler yaklaşık 7-8 cm ulaştıkça toplanabilir. Bol güneş alan, yerlerde iyi sonuç alınabilir. Çit üzerinde, asmalıkta ya da yerde büyütülebilir. Bu kabak türünün bitkisi 2 metreye kadar ulaşabilir.Tek mevsimliktir.

  İşte bahçenizde hem yetişirken hem de toplandıktan sonra tam 100 gün boyunca bozulmadan evinizi, teras ya da verandanızı süsleyecek boyu 8 cm’e kadar büyüyebilen, koyu portakal renginde şirin mi, şirin balkabağı. %100 DOĞAL tohumlardan çıkan bitkiyi gönül rahatlığı ile tüm ailenize yedirebilirsiniz. Yetiştirmesi kolay ve zevkli bir su kabağı çeşididir. Tohumları 10-14 gün arasında filizlenmeye başlar, meyveleri 7-8 cm ulaştıkça toplayabilirsiniz. Bol güneş alan, verimli topraklarda en iyi sonucu verirler. Çit üzerinde, asmalıkta ya da yerde büyütebileceğiniz bitkinin boyu 2 metreye kadar ulaşabilir.

Ekim zamanı : Nisan, Mayıs, Şubat, Mart
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Dekoratif, Geleneksel tohum, Minyatür
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat

4 yorum:

  1. Nereden bulurum? Dekoratif amacli lazim...

    YanıtlaSil
  2. http://www.zengardentr.com/Minyatur-balkabagi-tohumu-geleneksel-yenilebilir-kabak-tohumu,PR-890.html

    adresinden sipariş verebilirsiniz iyi günler

    YanıtlaSil
  3. bu tohum yalniz, ben kabagin olmusundan ariyorum?

    YanıtlaSil
  4. Üzgünüm mevcut değil olsaydı sana gönderirim selamlar

    YanıtlaSil

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.