İnce ve kıvrımlı biber. Görünüş olarak Cayenne bibere çok benzer. Genellikle kurutulur, pul biber olarak kullanılır. Bir ağaç gibi büyür. Meksika biber. 15000 – 30000 scoville acılığa sahiptir.
Oldukça acı kurutmalık biber biber varyetesidir. Ana vatanı Meksika olan Arbol biberi, uzun boylu bitkilerde sürgünler boyunca sarkan kırmızı renkli ince ve acı biberler verir. Özellikle kurutularak ve kurutulduktan sonra dövülerek pul biber gibi kullanılır. Oldukça aromatik olan varyete tütsülenmiş baharlı bir kokuya sahip olduğundan fasulye ve et lezzetlendirilmesinde tercih edilir. Çok verimli olan Arbor biber yaz boyu biber dökmeye devam eder ve kurutulduktan sonra kırmızı rengini kaybetmez
Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe, Pencere önü
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Erkenci, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, İlkbaharda hasat
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.