3 Eylül 2014 Çarşamba

Cayenne Biber



Uzun kırmızı çok acı kıl biberi

Geleneksel cayenne uzun  çok acı kırmızı kıl biberi. Et kalınlığı az, ince, çok acı kırmızı biberler yetiştirmenize olanak sağlar. Dünyada acı biberler listesine girmiş olan varyetenin acılık birimi 30.000-50.000 derecedir. Geniş saksı üretimine uygun olan kıl biber, kendine has aroması ve erken hasatı ile ön plana çıkar. Meyvesi erken olgunlaşan varyetenin biberleri ortalama 20 cm'e kadar uzayabilirlerken, meyve erken olduğundan 3 cm boya eriştikten sonra dahi toplanıp tüketilebilir. Ortalama hasat 70-90 gündür. Bu varyete tohumu alınabilen geleneksel bir türdür.

Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, İlkbaharda hasat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.