28 Kasım 2013 Perşembe

Saklama ve Olgunlaştırma Deneyleri

Domates Saklama Olgunlaştırma Deneyi

    “Buzdolabına konulan domatesin kokusu ve dolayısiyle tadı kaybolur. Dışarı çıkardığınızda ılır, ama orjinal aromayı yakalamanıza artık imkan yoktur.” .Domates, hem meyvedir hem sebzedir.
Bu deneyimizde ham domatesler ve 1 adet muz veya elma kilitli poşette kapatılarak olgunlaşması sağlanmıştır.


Not: Domatesi ham, yeşilken toplayıp Ethylene gazı ile muamele ettiklerinde hem rengi kızarıyormuş, hem de ömrü uzuyormuş. Ama tahmin edeceğiniz gibi lezzeti olmuyormuş.Elma ve muz da ethylene gazı çıkardığından olgunlaşma sağlanmıştır.Müsait iklimlerinde serada kışın yetiştirilen domateslerin lezzetli olmadığı konusunda birçok uzman hemfikirdir...


Sert Trabzon Hurmasını  olgunlaştırmak için,yiyeceğiniz kadarını 1 adet bütün Elma ile beraber bir naylon torbaya veya kasaya koyup   ağzını bağlayın veya örtün 3 - 4 gün sonra olgunlaştığını ve Bal gibi olduğunu göreceksiniz


Soyularak kurutulan hurmalar uzun süre daynamakta


Aynı Şekilde Yeşil Muzun Yanına ve sert olgunlaşmamış kiwinin yanına koyacağınız elma olgunlaşmasını sağlar tabi dalında olgunlaşanla bir olmaz araması biraz düşük olur.

Bu Resimlerde Benden









Pişmemiş pirinçle Avakado Olgunlaştırma


Kağıt Poşette Muzla Avakado Olgunlaştırma


Elma İle Avakado Olgunlaştırma


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.