19 Ocak 2013 Cumartesi

Kırşehir Yöresel Yemekleri

Çirleme


Kuşbaşı doğranmış etler haşlanır. Daha sonra ince doğranmış soğan yağda pembeleştirilerek baharat, tuz, güzel temizlenmiş ve sıcak suda yıkanmış kuru Üzüm, haşlanmış et, yeteri kadar su ve pekmez ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.

Kırşehir Köftesi


Malzemeler:
500 gr. ince çekilmiş yağsız kıyma
500 gr. ince bulgur
2 orta boy kuru soğan
5 bardak et suyu
1 adet yumurta
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağı yada margarin
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Toz biber

Yapılışı:
Soğanlardan biri incecik kıyılır. Kıyılan soğan, kıyma, bulgur karıştırılır. Bu karışıma yeteri kadar tuz ve biber eklenir, yoğrulmaya başlanır. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam edilir. Bulguların çabuk yumuşaması istenirse bir miktar su katılabilir. Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta katılarak bir süre daha yoğurmaya devam edilir. Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile yuvarlak köfteler yapılır. Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır. Orta ateşte 25-30 dk. pişirilir. Bu arada diğer soğanda incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağı ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelere eklenir. Biraz dinlendirildikten sonra yemek servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.